Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

9. 4. 2018 16:04

Rum mimo jiné zabrání tomu, aby byly koblihy nasáklé tukem. Protože smažím na sádle, skoro bych řekla, že bez rumu budou ty koblihy hůře stravitelné. Osobně bych tak malým dětem smažené moučníky a smažená jídla vůbec nenabízela, není to nic, bez čeho se neobejdou a zbytečně je to zatíží.
Děkuji všem za podnětnou diskuzi :-K

srettka

9. 4. 2018 14:45

tejaja: To mi přijde trošku přehnané. Já jsem vyrostla na babiččině kuchyni..buchtičky s krémem, ve kterém byl rum, v krémech dortu byl rum, v různých moučnicích taky, jako dítě jsem ráda ulizovala domácí vaječňák, omáčkyna víně se taky vařili, prostě se používal do vaření alkohol a moje játra byla v pohodě a alkoholik se ze mě opravdu nestal. A jelikož alkohol je prchavý, nevěřím, že by v něm zůstalo ohrožující množství.

hospodyne

9. 4. 2018 14:43

casino: já žasnu a nestačím se divit. Když jedu autem a použiji ostřikovač s ostř. kapalinou, to bych asi měla také zastavit a vyndat ven vnoučata, aby se také náhodou neintoxikovala. To smrdí víc než tři lžíce rumu v třčtvrtě kila těsta.. Bože, kdy a proč nás opustil selský rozum!

casino casino

9. 4. 2018 14:21

tejaja:
A myslíte, že když paní doma ziglí okna Okenou, tak dětem preventivně dává přes obličej mokrý kapesník, respirátor nebo přímo gasmasku?:-)

tejaja tejaja

9. 4. 2018 14:15

pavelk: Maličkému dieťaťu, o akom píše pani Sofia Karimova, aj stopové množstvo alkoholu môže vážne poškodiť zdravie. Pečeň ročného dieťaťa nie je pečeňou dospelého. Odhliadnuc od návyku na alkohol. To je nielen môj názor. :-)

casino casino

9. 4. 2018 14:14

tejaja: pavelk:
Pravdu máte patrně obidvaja:-)
Si myslím ale, že mrňouskové ať si zvykají už od mala:-)

Sofia Karimova:
No, to abyste pak s dětmi chodila se strachem kolem kdejaké hospody, že :-K

pavelk pavelk

9. 4. 2018 14:03

tejaja: Četl jsme takové názory a musím podotknout, že při smažení koblih vyprchá velké množství alkoholu a ten, co zůstane dítěti nezaškodí, pokud těch koblih nesní najednou aspoň sto. To je ovšem můj názor.:-D

tejaja tejaja

9. 4. 2018 13:36

pavelk: Z jedla pri varení nevyprchá všetok alkohol, časť ho stále v jedle ostane.
https://poradne.rodinka.sk/mudr-katarina-babinska-...
https://miestopremuza.joj.sk/jedlo-a-napoje/246701...

pavelk pavelk

9. 4. 2018 12:55

Sofia Karimova: Vždyť to děti vůbec nepocítí, alkohol vyprchá.

Sofia Karimova

9. 4. 2018 12:27

zizala: budu to dělat dětem (2roky a 1rok ), tak nechci aby tam bylo rum nebo vodka

pavelk pavelk

8. 4. 2018 11:36

Sofia Karimova: Můžeš dát vodku, nic tím nezkazíš.

zizala zizala

8. 4. 2018 10:52

Sofia Karimova: Koblih je plná mísa. Nic jiného než rum jsem nikdy nedávala.

Sofia Karimova

8. 4. 2018 10:11

Z tohohle návodu budou kolik koblih ?
A může se použít něco jiného místo rumu ?

RubyRom RubyRom

17. 1. 2018 20:00

:yes::yes::yes::yes:

zizala zizala

17. 11. 2017 21:41

maja f: ;-):-K:yes:

1 4 5 6 7 8 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6