Suroviny
Porce: 30 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 337 kJ / 7 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,29 g |
| Tuky | 292,01 g |
| Vláknina | 40,15 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 1 148,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout.
Krok 2: Upečeme stejně i tmavé těsto.
Krok 3: Krém:
obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat. Krok 4: Druhý den našleháme ručním šlehačem. Krok 5: Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.
obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat. Krok 4: Druhý den našleháme ručním šlehačem. Krok 5: Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
Moje poznámka
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 8 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 11 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 12 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 4 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 7 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 7 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 9 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 9 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 9 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 10 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 10 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 11 hodinami
Tématické fráze:
pařížské kostky,
pařížská kostka,
margot kostky,
pařížské řezy recept,
recept na pařížské kostky,
pařížské kostky recept,
recept parizske kostky,
moučníky trochu jinak,
řezy s pařížským krémem,
pařížská šlehačka z ledových kaštanů,
recepty pařížské kostky,
tyčinka margot,
pařížské kostka,
krem z varene šlehačky,
pařížské kostky-recept,
recept pařížské řezy s margot čokoládou,
pařížské kostky recepty,
rez margot s parizskym kremem,
parizske tycinky,
pařížské řezy trochu jinak
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
vejce,
kakao,
šlehačka,
kaštany ledové,
čokoláda margot
Komentáře (18)
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější