Brutzel-Svejk Rostbeef
Vyberte pěkný kousek kvalitního hovězího masa, nakořeňte a nechte odležet v chladu klidně týden. Pak postupujte podle našeho receptu a připravte si skvělý roastbeef.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 055 kJ / 252 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,75 g | 
| Tuky | 3,25 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 118 mg | 
| Sodík | 118 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso 24 hodin pred grilovanim osolíme a opepříme. Solíme střídmě, dobře odležené maso potřebuje jen minimum soli. Potřeme trochou oleje.
	Krok 2: Zabalíme do kuchyňské fólie a dáme do lednice.
	Krok 3: Druhy den položíme na rošt grilu prvně nad oheň. Každou stranu steaku grilujeme asi 3 minuty. Vnitřní teplota masa musí dosáhnout cca 52 °C. Měříme zápichovým teploměrem.
	Krok 4: Pak položíme steak mimo oheň a zakryjeme gril poklopem.
	Krok 5: Jakmile maso dosahuje teploty 57 °C sejmeme ho z grilu a zabalíme i s kovovym čidlem teploměru do alobalu.  Maso si musí po pečení nebo i grilování odpočinout. Necháme teplotu vystoupit na cca 60-62 °C.  Výsledkem bude Medium: růžové maso bez krve. Můžeme zahřát až do 68 °C. Pak je Well Done.
Zveřejněno 15. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Moje poznámka
					
				
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 11 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 15 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 45 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							anglický rostbíf podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeef podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeaf recept, 
						
						
							hovezi stejk, 
						
						
							rostbíf podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeaf, 
						
						
							rostbeef na grilu, 
						
						
							anglický rostbeef, 
						
						
							hovězí rostbeef, 
						
						
							anglický rostbeaf, 
						
						
							hovězí steaky recepty, 
						
						
							anglický rostbeef pohlreich, 
						
						
							anglický roastbeef pohlreich, 
						
						
							hovězí steak příprava, 
						
						
							recept rostbeaf, 
						
						
							roastbeef na grilu, 
						
						
							steik medium, 
						
						
							rostbeaf teplota, 
						
						
							příprava steaku, 
						
						
							rostbeef pečení
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
Komentáře (19)
Diky