Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 862 kJ / 6 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,04 g |
| Tuky | 317,30 g |
| Vláknina | 20,80 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 763 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 821,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny.
Krok 2: Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky.
Krok 3: Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min.
Krok 4: Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko.
Krok 5: Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Moje poznámka
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 29 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový krém do dortů,
čokoládový dort,
krem ze salka,
dort,
čokoládový krém ze salka,
čokoládový krém,
čokoládový krém na dort,
krém na dort ze salka,
čokoládový dort s krémem,
dort ze salka,
krém na dort,
karamelový dort ze salka,
krém do dortu ze salka,
dortový krem ze salka,
dort s krémem ze salka,
čokoládový dortový krém,
čokoládový dort s karamelem,
krém do čokoládového dortu,
krém ze salka a másla,
dort ke čtyřicátinám
Suroviny:
cukr krupice,
žloutek,
kůra pomerančová,
olej,
kakao,
mouka hrubá,
mouka hladká,
skořice,
krém,
salko,
máslo,
mléko,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
med,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (53)
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.
PS: přikládám fotku
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí