Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhový rybízový koláč

Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, které budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť příjemně osvěží a díky sněhové čepičce vypadá krásně.

Hodnocení receptu je 4,7 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech velikosti 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 326 kJ /
4 141 kcal
Bílkoviny70,22 g
Tuky164,83 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,33 g
Sacharidy575,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku, Heru, cukr, žloutky a sůl smícháme dohromady a zpracujeme v těsto, které vyválíme na velikost plechu. Krok 3: Těsto vložíme na plech a pečeme zhruba 15 minut. Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Krok 4: Mezitím vyšleháme z bílků tuhý sníh a po částech zašleháme cukr krupici. Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme). Krok 5: Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme dorůžova (zhruba 20 minut).

TIP: Rady a tipy jak snadno odstopkovat rybíz

Zveřejněno 7. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ4r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tento recept jsem objevila úplně náhodou a protože u nás doma nemají rádi drobenku na koláčích tak tady je ta sněhová přikrývka jako skvělá alternativa.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super recept, jednoduchý a přitom efektní. Docela se po něm zaprášilo. Rozhodně jsem nepekla naposled! Díky za super recept.

Mražák je napěchovaný letošní úrodou rybízu všech 3 barev, takže tento recept přišel vhod na obměnění repertoáru dezertů ke kávě. Je to něco jiného a všem nám dezert moc chutnal, ukládám si ho a určitě budu brzy dělat zase. Jednoduchý a efektní! Cukru jsem ubrala na nějakých 180g a příště zkusím ubrat ještě.
Díky

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný koláček. :-K

Nejhorší na tomto koláči je, že jsem schopna ho celý sežrat sama 🙈🤣

:-)<3:yes::yes:koláč našich babiček , chutnal nejen našim dětem ale i všem z ulice:-K

Vyborny !! :yes:<3<3

Dnes jsem dělala a doufám, že návštěvě bude chutnat alespon stejně jako chutná nám. Jen příště dam do těsta mene cukru. Bodík už leti:yes:

Dneska peču s borůvkami:-p:yes:

Miluji sladké s kyselým a na tomto koláči to je super.Sousedi chválili a snědl se rychle ke kávičce a kdo nepřišel první už poté neměl.Znám tento recept a do sněhu jsem přidala kokos.:yes:;-)

Robievam každé leto,je super:-! Tento raz som do cesta pridala orechy :-p:yes:

Těsto je tučné, nepromáčí se / jako nakrémované boty/. Já ustřihla tak velký pečící papír, jak je velké dno pekáčku, položila papír na vál, na to ztuhlé těsto a polo válečkem, polo rukama doformovala do velikosti podkladu / papíru/. Pak už s papírem lehce přenesla na pekáček a bylo to jednoduché. Těsto se musí ale nechat před válením minimáně 1 hodinu v lednici / někdy nechávám přes noc/, aby ztuhlo a uleželo se.

Luxusní záležitost,moc děkuji za recept.Renáta :-p:yes::yes:

Je vynikající. Rybíz jsem měla černý zmrazený a misku lesních jahod. Na těsto jsem ještě natřela smíchaný tvaroh se zakysankou, pudinkovým práškem, cukrem a vanilkovou esencí a dala na deset minut zapéci, než jsem ušlehala sníh. Pak jsem natřela a dopekla. Nemá chybu, díky. Přidávám fotku:yes:

Irrena: se máš.. je výborný;-):yes::-)

Právě tento koláč peču;-):yes:

Tak já osobně dělám tento moučník už strašně dlouho,naučila mě ho moje maminka,a od prvního okamžiku je můj nejoblibenější.... těsto sice chvilku trvá než se spojí dohromady,ale výsledek mi za tu námahu stoji... dnes ho budu dělat,aby ochutnala kamarádka,jsem zvědavá jak bude chutnat

vytáhla jsem rybíz z mrazáku a šla na to:-D:-D
mouku jsem zčásti nahradila špaldovou, přidala 1/2 prášku do pečiva, rozmatlala do velkého plechu, takže korpus je nižší, ale já to mám tak ráda;-) s tou špaldovkou to získalo trochu oříškový nádech, je to moooc dobré:-p:yes::yes:
doporučuji:yes::yes:

Nedává se do těsta ještě prášek do pečiva? Děkuji za informaci.

lola:myslíš do toho sněhu:-?tady krém není..
jajine už tu dlouho nebyla:-//:-//
jestli nemáš cukr písek,můžeš dát i moučkový;-)
tento moučník už jsem dělala víckrát,proto si dovoluji odpovědět za autorku:-8;-)

jajine:do toho kremu nejde dat taky cukr moučku?

jajine:jaky cukr?moučku?

Jsem moc ráda, že šmakoval;-)

jajine, včera jsme dorazili k našim na návštěvu a čekal na nás tvůj výborný koláč...mamka přidala bílý rybiz a musím pochválit :yes: přidávám fotku a bodík ;-)

Tématické fráze:
rybízový kolač, rybízový koláč se sněhem, výborný rybízový koláč, vyborny rybizovy kolac se snehem, koláč s rybízem a sněhem, rybízový koláč na plech, rybízové řezy se sněhem, piškot s rybízem, sněhovy koláč, rybízový moučník se sněhem, sněhový koláč s rybízem, koláč z červeného rybízu, koláč s rybízem, koláč z černého rybízu se sněhem, rybízový moučník, rybizova buchta se snehem, rybíz koláč, koláč z černého rybízu, rybízový koláč se sněhem top recepty, rybizovy kolac recept

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, rybíz červený, bílek, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu