Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový korpus

Základem narozeninové oslavy je dort. A základem dortu je korpus. Nadýchaný, voňavý a vláčný korpus z piškotového těsta. Pokud dodržíte postup, nemusíte se bát, že by se nepovedl. Potom už stačí vybrat lahodný krém, ozdobit a výborný dort máte hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 5. 2010 07:18

Suroviny pro 1 kus

1 kus

do základní dortové formy průměru 22-24 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 896 kJ / 1 648 kcal
Bílkoviny58,40 g
Tuky39,30 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 500 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Spousta z vás má svá oblíbená těsta....co jsem vyzkoušela tohle, jiné na dorty nedělám - jednoduché, rychlé a snadno zapamatovatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

30. 9. 2015 15:21

Dobrý den,
lze přidat i nasekané ořechy? Máte odzkoušeno?

Díky za odpověď, L.www.toprecepty.cz/recept/12178-piskotovy-korpus/

cathleen cathleen

2. 10. 2014 07:49

Lucie O.: pokud už dělám dort, krém dělávám máslový, nastavený pudinkem. Přesný recept na něj bohužel nemám. Ale zkuste se inspirovat u zkušených dortařek - isindy http://www.toprecepty.cz/recepty_uzivatele.php?uzi... nebo srettky http://www.toprecepty.cz/recepty_uzivatele.php?uzi...

Lucie O.

30. 9. 2014 12:38

Dobrý den, nemáte k tomu i nějaký výborný recept na krém? Chci zkusit poprvé dort pro své kluky a chci poradit od zkušených ;-)

petra

19. 2. 2014 21:00

tak protože jsem zjistila, že za dvoupatrový dort na 18.narozeniny mé dcery chtějí 1200,- tak zrovna páchám z tohoto receptu 3 patrový - těsto vypadá nádherně, je to rychlé, tak snad se to podaří vše OK.;-)

jarka

12. 5. 2013 18:09

ted jsem ho dopekla,je vynikajici,priste ho zkusim jako roladu.dekuji za recept.:-))

deather deather

21. 4. 2013 11:56

Tolik jsem se ne tenhle recept těšila..korpus krásně v troubě rostl a po cca15min. se mi v troubě přímo před očima propadl střed ale úplně!Dort už nijak nezachráním ale prosím o radu co jsem udělala špatně??Napadlo mě že to asi budou špatně vyšlehaná vejce..teplota trouby byla správná..:-S

Andrea

30. 3. 2013 10:27

Tak jsem zkusila upéct korpus a celí se mi nějak nafoukl jak balonek. Ale jinak je fakt jednoduchej.:-K

jana

2. 12. 2012 13:11

www.blecha24@seznam.cz
Ahoj
právě jsem upekla korpus,byl krásný načechraný do té doby než jsem ho vyndala.Před očima se začal srážet.Nevím proč?????

Dáša

19. 11. 2012 15:54

Olinka5555
Dobrý den,mám dotaz, zda tedy na dort.formu dávate 4 vejce, 4 lžíce mouky, 4 lžíce cukru a to je vše?Jak prosím nabyde,není moc nízký?Díky D.

Olinka5555

2. 11. 2012 17:43

celý život dělám na dorty podobné těsto - recept mám od babičky a je jednoduchý, na jedno vejce jedna lžíce cukru a mouky, já dávám polohrubou ... vejc nejdříve vyšlehat s cukrem a pak opatrně vmíchat mouky. Toť vše. Žádný prášek, žádný olej. Je z toho mechové těsto, lehounké a není suché. Peču na horký vzduch tak 15-20 minut na 180. Na roládu na velký plech dávám 6 - 8 vajec, na dort do formy 4.

cathleen

10. 8. 2012 10:11

terysha.mathey: Terezko, mám radost, že se ti dort povedl - a vůbec by mi nevadilo, kdybys sem přidala jeho fotku:-) Prosíííím...!

terysha.mathey terysha.mathey

3. 8. 2012 13:52

A ještě dodatek, dělala jsem to z dvojnásobné dávky a má tři patra;-)

terysha.mathey terysha.mathey

3. 8. 2012 13:51

Korpus jsem dělala na dort k synovým prvním narozeninám, dort už je hotov, ale oslava bude až zítra, piškot je nádherně nadýchaný a úžasně se s ním pracuje a přitom tak jednoduchý, takže mooooc děkuji za recept, zůstanu u něj... fotku mám bohužel jen hotového dortu:-8

cathleen cathleen

5. 3. 2012 09:22

Tereza: Teri, omlouvám se za pozdní odpověď, nebyli jsme celý víkend doma:-)
Forma je klasická, 24 cm a korpus nízký, jen na jedno prokrojení nebo jej nechat jako spodek, na který dáš krémovou náplň nebo jinou, se želatinou;-)

Tereza

4. 3. 2012 16:40

Chtěla bych se zeptat jaký průměr má forma když to bylo pečeno ze 3 vajec. Díky :)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotový korpus korpus piskotovy recept na piskotový korpus piškotový korpus recept jednoduchý piškotový korpus pečený piškot recept na korpus pečený dort jednoduchý piškotový zakladni recept na piskotovy korpus korpus jednoduchy piškot na plech jednoduchý korpus piškotový dort jednoduchý piškot korpus recept dortový korpus pro začátečníky pečení piškotu mechový korpus recept piškotový korpus piškotoví korpus

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Piškotový korpus

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQJD