Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový korpus

Základem narozeninové oslavy je dort. A základem dortu je korpus. Nadýchaný, voňavý a vláčný korpus z piškotového těsta. Pokud dodržíte postup, nemusíte se bát, že by se nepovedl. Potom už stačí vybrat lahodný krém, ozdobit a výborný dort máte hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 5. 2010 07:18

Suroviny pro 1 kus

1 kus

do základní dortové formy průměru 22-24 cm

Nutriční hodnoty

Energie6 896 kJ / 1 648 kcal
Bílkoviny58,40 g
Tuky39,30 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 500 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Spousta z vás má svá oblíbená těsta....co jsem vyzkoušela tohle, jiné na dorty nedělám - jednoduché, rychlé a snadno zapamatovatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

13. 5. 2010 19:16

:-KNadi, dík za upozornění, já tuhle větu (s vmícháním mouky a prdopeče ) v receptu nechtě vynechala:-O

pipre pipre

13. 5. 2010 16:51

Nadjo, i to mám vyzkoušené. Iljuso, vím, že je třeba cit:-), ale poslední dobou mi peče trouba hůř a nevím, čím to je. Od jisté doby, kdy mi opravovali přívod plynu do trouby, se mi zdá, že trouba peče hůř. Manipulovali i s hořáky a od té doby peče nestejnoměrně. Zjišťovala jsem i to, jak jestli hořáky mají stejnoměrný plamen. Snad na to přijdu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 5. 2010 16:11

cathleen pro začátečníky ten postup je k nezaplacení!!:yes::yes::yes:

Nadja Nadja

13. 5. 2010 13:10

;-) pipre - zkus dávat do trouby kastrůlek s vodou na odpařování.

:-) cathleen - krásný fotopostup, jen si myslím, že pro začátečníky bys měla v psaném postupu doplnit i to, že do žloutkové hmoty se vmíchá mouka smíchaná s pr.do peč.
;-) Dělám podobně, jen ušlehám tuhý sníh z bílků s cukrem a citron.šťávou, do něj zašlehám žloutky a pak opatrně vmíchám mouku. Prdopeč nepoužívám.

Iljusa Iljusa

13. 5. 2010 09:39

Jeden z prvních receptů, který jsem jako 12 -letá pekla - proto je perfektní, že je zde k dispozici začátečníkům :yes: Za delší dobu jsem se naučila piškot dělat tak, že oddělím žloutek a bílek, při šlehání žloutků přidávám 2 lžíce ledové vody - voda utvoří v těstě páru - piškot není poté suchý - voda tak působí jako kypřidlo ;-)
Jinak - peču vše v plynové troubě (22 let staré) - a pokud si budu pořizovat novou- bude opět plynová ;-) Podle mne je to jen o citu ne o přístroji ;-)

Lucasinka Lucasinka

13. 5. 2010 09:25

zaslouzeny bodik :-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 5. 2010 09:01

Pipre,souhlasím s tebou,celý léta jsem nerada moc pekla.měla jsem též plynovou troubu,nahoře vždy takové bledé,koláče žmolenka nic,moc.:-(Od vánoc mám kombinovaný sporák takže mám konečně vysněnou a vytouženou elktr.dnes už horkovz.troubu:-8:-K
je to úplně o něčem jiném,jen lituji,že jsem si jí nepořídila dříve.:-8
Jinak korpus se mi líbí dávám bod.:yes::-K

pipre pipre

13. 5. 2010 08:56

To je dobře, že je tu recept s tímto názvem. Také vyzkouším i podle yanull s tím vanilkovým pudingem a olejem. Obdivuji i sousedčiny piškotové moučníky a také ona přidává do těsta také olej. V prvé řadě ale potřebuji el. troubu, ta moje plynová dost vysušuje při delším pečení. Na roště už mám alobal, pod roštem i plech se solí a pořád to není nějak ono.:yes:+3

romanak

13. 5. 2010 08:23

také dělám, recept mám od své babičky a nikdy jsem jiný nedělala, je to nejrychlejší "piškot" jaký znám.

yanull yanull

13. 5. 2010 08:13

Je to pěkný osvědčený recept, který ráda využívám a dovolím si přidat malé vylepšení. Do mouky promíchám 1 polévkovu lžíci vanilkového pudingu, může být i jíný, ale v suchém stavu, ne vařený a nakonec dám 1 pol. lžíci oleje. Ten korpus je pak takový pěkně mechový. Pro začínající kuchařinky podotýkám, že kolik váží puding, o to snížím množství mouky.

zizala zizala (moderátorka)

13. 5. 2010 07:28

;-):-):yes:

misza misza

13. 5. 2010 07:22

Pěkně napsané:yes:;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotový korpus korpus piskotovy recept na piskotový korpus piškotový korpus recept jednoduchý piškotový korpus pečený piškot recept na korpus pečený dort jednoduchý piškotový zakladni recept na piskotovy korpus korpus jednoduchy piškot na plech jednoduchý korpus piškotový dort jednoduchý piškot korpus recept dortový korpus pro začátečníky pečení piškotu mechový korpus recept piškotový korpus piškotoví korpus

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Piškotový korpus

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQJD