Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek oloupeme a také nastrouháme.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se vše promíchalo rovnoměrně.
Krok 3: Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté. Strouhanku můžeme přidat místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější.
Krok 4: Po promíchání smažíme placičky na rozpáleném oleji do zlatova.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 11 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 12 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 8 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 10 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 11 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 12 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 13 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 14 hodinami
Květákové placičky
Linova před 15 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
strouhanka,
olej
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
děkuji !!!
Smažil jsem na domácím sádle a