Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prdelačka

Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

11. 6. 2010 07:44

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie546 kJ / 130 kcal
Bílkoviny3,95 g
Tuky0,34 g
Vláknina9,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Polévku podáváme s rohlíkem. Zprvu jsme dávali do polévky krupky, nebo rýži, ale zdálo se nám to být zdlouhavé z důvodu jejich máčení a předvaření. Zahuštění nám udělá stejnou službu i syrový brambor, který má škrob a tak je polévka taková trošku krémovější. A hlavně nahrubo nastrouhaný brambor zkracuje vaření a není nutná předběžná příprava. JDE POUZE O ZKRÁCENÍ VAŘENÍ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

11. 6. 2010 08:50

Máme ji také moc rádi, pro nás tam ale ty kroupy být musí. Když vařím kroupy tak jich rovnou uvařím víc a dám je do mrazáku pro strýčka náhodu.

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 6. 2010 08:25

Já bych si hned nabídla,já mám tuto polévku ráda,dělávám jí taky tak,ale místo té brambory raděj ty kroupy,já si počkám než se uvaří.;-)dávám bod+1:yes:

yanull yanull

11. 6. 2010 08:05

No Vašíčku, ta je :yes::yes: Bodík k Tobě putuje. :-p:-p:yes::-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zabijackova polevka domácí prdelačka prdelačka z prejtu prdelanka polévka prdelačka prdelačka z jelita prdelačka z jelit polívka prdelačka prdelacka polevka černá polévka polévka prdelačka recept jelitový prejt trdelacka jak se vaří prdelačka prdelanka recept polevka z jelita prdelačka polívka prdelacka z krve jelitová polévka prdelonka

Suroviny: jelito, česnek, cibule, majoránka, vývar vepřový, pepř mletý, brambory, sádlo, rýže

TopRecepty.cz

Prdelačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkX2