Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud hledáte tip na vydatný oběd, je tento recept přesně pro vás.

Hodnocení receptu je 5,0 (102×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

21. 6. 2010 19:16

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 650 kJ / 2 306 kcal
Bílkoviny252,35 g
Tuky48,61 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 815 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy200,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bábina Marta

8. 8. 2016 22:47

Dělám ještě jiný recept,s houbami.Nejlepší je to se sušenými.Houby dám povařit ve slané vodě..vody jen trošku,dám rozpustit máslo,osmažím jen do skleněna cibuli,přidám zcezené houby. Potom tak pět minut to smažím s houbami a do toho dávám vybrané knedlíky.Co se týká másla tak nešetřím a hub dávám dost,pokud mám.Je to vynikající.Pokud mám té tekutiny z hub menší množství,tak je do toho vyleju. Je v ní hodně houbová vůně i chuť.

pelcina

8. 7. 2016 13:40

Martin Pittner: Pravé chlukpaté jsou přesně tak, jak je původní recept - je to zaručeně vyzkoušené těsto, jinak to nikdy nedělala moje babička a ani maminka - takže vlastně 100 let zpětně!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

Adakin01

28. 6. 2016 09:41

Tak..zkusila jsem to podle vašeho receptu a bylo to úúúžasný :-), doteďka jsem to podávala odděleně, ale dohromady je to prostě láábuž :-P

Jana

27. 5. 2016 13:21

Takhe to děláme léta. Až na česnek a bobkový list. Děláme to i s farmářskou slaninou nebo uzeným. To je bašta :-)

Viktorie77

17. 5. 2016 15:41

Výborné není co dodat , dělala jsem z krkovičkou prostě pecka, jedině jsem ještě dodělávala zelíčko pro nás tam ho bylo málo. :-Q:-Q:-Q

jez.diana51

24. 4. 2016 20:15

Dělám je už roky, ale místo masa dávám cibulku a anglickou slaninu nebo kousek uzeného. Jsou opravdu vynikající. :-)

Milan

30. 3. 2016 08:18

Perfektní, zvládne i samotný chlap, který nikdy moc nevařil. Popis je tak perfektní, že si všichni zúčastnění nemohli vynachválit. :yes::yes::yes:

Mirka

28. 3. 2016 22:28

tak toto určite nie sú chlpaté knedlíky, pravé chlpáče sú zo surových zemiakov, robím ich už viac ako 25 rokov, k tomu extra kapustíčku a pečené bravčové, alebo kačku, či husu. A vždy ich je málo, každý si prsty oblizuje :)

Jana

24. 3. 2016 20:05

Iva:Také děláme chlupaté knedlíky za syrových brambor se zelím.Maso nepeču, ale osmažím na cibulce a někdy to dělám s uzeným nebo s uzenou slaninou. A to je bašta:-))

Iva

24. 3. 2016 15:24

Nic ve zlém, ale tohle dělávala už maminka před mnoha a mnoha a mnoha lety. Takže nic nového pod sluncem. A chlupaté neboli frncochaté knedlíky jedině ze syrových brambor. I když z toho se nestřílí, jak kdo chce a má rád :-)).

marieminarova

21. 3. 2016 22:26

Také tohle jídlo dost často dělám a z vody,co se vařily knedle,polívku.Je to vynikající.A někdy stačí i škvarečky doma vyškvařené.No,dietní to sice není, ale dobrota veliká a za tím pivko.:-!:-!:-!:yes::-p

Božena

19. 3. 2016 10:47

Chlupaté knedlíky dělám jen ze syrových brambor,domácí kysané zelí a buď uzené,nebo vepřové maso,to je dobrota:-)

Martin Pittner

15. 3. 2016 20:15

Promiňte , ale toto nejsou pravé chlupaté knedle , ty jsou pouze ze syrových brambor a tzv gumových rohlíků , NIC JINÉHO

Eva

15. 3. 2016 18:02

Dělám chlupaté knedlíky,máme je moc rádi.Vařený brambor nepřidávám.Na talíř dávám vše odděleně,vypadá to líp.Zbytek ale pak už také smíchám.:-p

petrunka petrunka

2. 12. 2015 23:22

Tak to je ohromná mňamka. Dělám je docela často.:-):-):-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší chlupaté knedlíky výborné chlupaté knedlíky domácí chlupaté knedlíky mekke chlupate knedliky chlupaté knedlíky jako od babičky chlupaté knedlíky těsto na chlupaté knedlíky chlupate knedliky s houbami chlupáče s houbami chlupáče s houbama chlupaté knedlíky od babicky příprava chlupatých knedlíkú nejlepší chlupaté knedlíky polévka z chlupatých knedlíků chlupate babičky chlupaté kndliky voda z chlupatych knedliku po té domácí chlupaty knedlik vynikající chlupaté knedlíky

Suroviny: maso, cibule, zelí kysané, česnek, bobkový list, sůl, pepř mletý, brambory, brambory, mouka hrubá, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krMX