Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z papiňáku

Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

22. 6. 2010 21:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 890 kJ / 930 kcal
Bílkoviny20,14 g
Tuky17,40 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarcelaPa

21. 10. 2015 14:45

Prpcek: jasan, já to ale nevzdám.;-):-D

Prpcek

21. 10. 2015 13:06

MarcelaPa: Považuj se za člena. Naše heslo zní: "neúspěch nás spojuje". :-D

MarcelaPa

21. 10. 2015 12:41

Prpcek: prosím, jednu přihlášku do klubu. Brambory z papiňáku se mi také nepovedly.:-( Anička je prostě Anička, paní kuchařka.:yes:

Prpcek

21. 10. 2015 12:14

Ahoj všem. Chci se přihlásit do klubu "neúspěných", kde je v tuto chvíli snad jenom ada a Tessi. Také jsem udělal 3 pokusy, u kterých jsem měnil nastavení tlakového ventilu a mírně i teplotu. Brambory byly vždy dole připálené, nahoře měkké a zcela bílé (voněly krásně a byly i jedlé). Výsledek se bohužel ani zdaleka nepodobal bramborám Aničky Kocíkové. Prostě "mistr" umí a ti neúspěšní jenom "čumí". Ještě bych chtěl poznamenat, že ostatní přiložené fotky (samozřejmě mimo fotek Aničky) nejsou rozhodně moc přesvědčivé. Tak nějak vypadal i můj výtvor (mimo těch několika spálených, ale chutných brambor), ale očekával jsem mnohem víc. :-(

hosta hosta

30. 7. 2015 17:33

HonzaV: množství není podstatné, udělá se stejně, když je jich na dně jako když jsou dejme tomu max do půlky hrnce

HonzaV

30. 7. 2015 15:07

"Prosím, je tu někdo, komu se nezadařilo??" - bude to asi v tom, že těch brambor je málo, recept je na kilo. Málo brambor = málo vody = málo páry = problém.

ivana

9. 8. 2014 19:12

:yes: děkuji za prima recept, různě přidávám suroviny(čerstvý špenát, česnek, majoránku,tymián,..)a chutná :-p

hosta hosta

29. 4. 2014 15:07

Tessi: myslím, že nikdo takový tady není:-)) Pokud dodržíš postup, brambory máš na plátky, necháš je chvíli "syčet" na malém ohni (ztlumené ploténce), pak sundáš hrnec na prkénko a necháš tak deset minut bez otevření papiňáku zchladnout, dokud se sám neotevře - chladnutím se sníží tlak - tak nevím, v čem máš problém. Předpokladem je, že ti těsní dobře papiňák:-))

Tessi

29. 4. 2014 13:58

Prosím, je tu někdo, komu se nezadařilo?? ;-)
Už opakuji přesný postup po třetí a stále mám vrchní brambory křupavé - syrové... A to jich tam mám tak na dvě maličké porce.. takže u nás určitě žádná úspora času.. hlady už šilhám :-)

jarda Kadic jarda Kadic

7. 3. 2014 09:53

Veronika:

Veronika: pojistka se uvolní,trvá to asi 5 minut;-)

Veronika

7. 3. 2014 09:50

pro:spagetka
Děkuji, ja právě z tlakáče vždy tu páru vypustím,takjsem nevěděla jewstli to jde i bez toho.Moc děkuji.Hezký den.

spagetka spagetka

7. 3. 2014 09:31

Veronika: Viz poslední věta v receptu: "Poté odstavíme z ohně, papiňák necháme zavřený, dokud sám neuvolní pojistku" ;-);-);-)

Veronika

7. 3. 2014 09:05

Dobrý den všem, mám prosím dotaz...když uvařím ty brambory v papiňáku, pojistka se uvolní i když ho nevypustím? mám fagor se 2 úrovněma tlaku a vždy ho vypouštím,tak nevím zda když ho nechám dle receptu bez vypuštění,jestli tu pojistku uvolní...??? Děkuji.

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2014 19:33

isindy:Isi,teď se cítím docela...asi takto:-8:-8:-8Díky:-K

isindy isindy

22. 2. 2014 00:25

Anna Kocikova: moc hezká fotka, dávám ji jako hlavní, ta moje nestála za nic ;-):yes:

1 2 3 4 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Brambory z papiňáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l26l