Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z papiňáku

Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

22. 6. 2010 21:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 890 kJ / 930 kcal
Bílkoviny20,14 g
Tuky17,40 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 2. 2014 21:57

isindy:Ivanko,nechci se opakovat,ale je to vážně super recept:-p:-K:yes:
Slibuji,že dávám už opravdu poslední fotku této dobroty:-D:-Dkterou jsem ale určitě nedělala naposledy;-):-))

Daniell

3. 2. 2014 18:53

Zkusil jsem,nechci říkat špatný,ale jedl jsem a taky dělám lepší.:-):-8

isindy isindy

29. 10. 2013 07:59

Anna Kocikova: děkuji Aničko, za pozdrav i za oblibu receptu :-) taky se mějte krásně :-) sleduji, jak Lubovi krásně vaříš :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 10. 2013 20:31

isindy:Ivanko,velice ráda a velice často dělávám Tvé papiňákové brambory:yes:Moc Tě s Lubou zdravíme a za báječnou rychlou baštu(viz opět foto)děkujeme:-p:-K:-*

dexulka

3. 6. 2013 12:26

Tuhle vychytávku opravdu neznám a moc se mi hodila do krámu,když jsme dělali biftečky :-8 Určitě zopakuji a vyzkouším i jiné varianty ;-) Díky za nápad,který zaslouží bod :yes:

isindy isindy

18. 5. 2013 08:34

Nadia: děkuji, těší mě, že chutnají nejen v naší rodině :-)

Nadia

17. 5. 2013 07:31

Všechny zdravím a musím se podělit, jak jsem tímto receptem včera potěšila sebe, manžela i syna. Běžně vaříme brambory v mikrovlnce (jen sůl, kmín, bez vody), ale tomuhle jsem neodolala. Po prostudování komentářů jsem použila máslo, sůl, kmín, mladou cibulku, dva rozkrojené stroužky česneku. Nechala jsem papiňák na elekřině pomalu rozjet (stupeň 3), nechala 8 minut a vypnula. Neodstavovala. Nechala dojít. A ta nádhera, co na mně vykoukla, ty opečené zlatavé brambůrky, ta hňahňavá šťávička...a ta vůně! Přiložila jsem opečenou "bavorskou masovou klobásu" 84% masa a okurkový salát, ale vystačilo by si to i jen samo o sobě. Díky!:yes:

bohdana

20. 4. 2013 18:34

:yes::yes::-K

Jaja28

17. 3. 2013 20:25

Dělala jsem přesně podle návodu a byly perfektní. Naprosto měkoučké a vespod krásně osmahlé. Když se dodrží přesný postup, tak se to musí určitě podařit. Jen nepouštět to rozehřátí hrnce z počátku na plný plyn. Hezky pozvolna. :yes::yes:

hosta hosta

2. 3. 2013 23:29

kachvoj: díky všem za vyzkoušení, hlásím se k autorství, protože to Iva dávala ještě v době, kdy jsem nebyla registrovaná a vyzobávala si mé staré recepty. zkusit můžete s jakýmkoliv kořením, já mám nejraději prosypané smaženou cibulkou z trhu - teď by ji snad měli podle letáku mít i v Lidlu a viděla jsem i v Bille

kachvoj

2. 3. 2013 20:54

Brambory jsem vyzkoušela a jsou super :-)) chutnaly dokonce i mé sestře která jinak brambory nemá ráda :-p:-!:yes:

Marie

28. 2. 2013 14:14

Tak jsem to děvčata zkusila včera s kmínem a dnes jen máslo. Já říkám delikatesa. Brambory jsm promíchala se solí v míse.o P"apiňáku dala máslo a hned na vařič. Když se rozpustilo, hrnec byl již nahřátý, tak jsem tam nasypala bramory. Promíchala s teplým máslem a hned dala pokličku. Okamžitě se uzavřel ventil a už to šlo. Díky za dobrý nápad. Příště dám jiné ingredience.:-))

Michaela Medkova Michaela Medkova

28. 2. 2013 13:48

Ještě chci dodat, že jsem je neměla tak vypečené, protože jsem se bála abych je nespálila, ale příště určitě napravím, nechám větší plamen plynu.:-))

Michaela Medkova Michaela Medkova

28. 2. 2013 13:46

Brambůrky jsou výtečné:-p, chutnaly i mému manželovi, který brambory moc nemusí.Určitě zopakuji;-). V oblíbených již mám uloženo a posílám bodík.:yes: Je to úspora času a určitě i u nás plynu.Díky za receptík.

petrzelka

12. 2. 2013 20:44

Jééé,kdysi jsem je tu zahlédla a zase na ně ale zapoměla.Dík Aničko za připomenutí,pustím se do nich.Isahu,zdravím:-K:-K

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Brambory z papiňáku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l26l