Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 788 kJ / 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,17 g |
Tuky | 20,53 g |
Vláknina | 13,70 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 89,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.
Krok 3: Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády.
Krok 5: Mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem.
Krok 6: Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou.
Krok 7: Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti.
Krok 8: Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na šveskách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y95w
Moje poznámka
Vepřové na šveskách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y95w
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 6 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 7 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 7 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřové švestky sáček,
maso na sveskach
Suroviny:
plátek vepřový,
švestky sušené,
mandle,
víno bílé,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
džem rybízová,
smetana na vaření,
jíška
Komentáře (6)
Máme to rádi hlavně ze zvěřiny.