Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek pečený

Lilek, neboli baklažán, je oblíbená zelenina neutrální chuti, kterou je třeba vždy tepelně upravit. V tomto případě jsou kolečka lilku pečená s česnekem a rajčaty, ochucená oblíbeným kořením a hustě zasypaná strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 146 kJ /
513 kcal
Bílkoviny38,07 g
Tuky23,17 g
Vláknina8,73 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,75 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska o hrúbke 1 cm, osolíme a necháme vypotiť asi 10 minút. Krok 2: Osušíme, okoreníme, poukladáme na pečiací papier, na každé koliesko položíme plátok cesnaku, na to koliesko paradajky a dáme zapiecť. Krok 3: Keď paradajka chytá farbu, posypeme syrom a ešte dáme do rúry. Krok 4: Môžeme vyrobiť aj viac "poschodí" - lilek, cesnak, paradajka, lilek, cesnak, paradajka...

TIP: Jak upravit lilek - rady a tipy

Zveřejněno 11. 7. 2010

Poznámka autora magdalenka

Je to jednoduché a chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMx7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMx7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná záležitost ♥
Děkuji autorce za recept :)

Jitka64: vďaka.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chutné, zdravé a lehké jídlo.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehké, zdravé a chutné jídlo.

Marie Svarcova: Marie Svarcova: lilek je fajn na všetky spôsoby...

:-)<3:yes::yes: recept i foto moc pěkné :-K

Ďakujem za foto, Elizka...
Ja mám tiež veľmi rada baklažán, ale nerada ho robím, vždy sú po ruke kobylky a je prudko žravý a stále ho nie je dosť...

To mi nějak uteklo - krásný recept i fotky:yes:+:-)

To jsou zase fotečky, radost pohledět:yes:

Tak Magdalenko, už na něj konečně došlo - no a podle očekávání je to výborná bašta. :-p Posílám obrázky, tentokrát bez bodu, anžto už tam dávno je...;-):-K

Lilek mám moooc ráda super receptík:yes:7 bodík

Hlavne, že si neutopila niekoho...

Noo, zrovna dnes jsem koukala na lilek.. Jenže sakra, foťák jsem utopila v moři..:-(:yes::yes:

Ďakujem...

Tématické fráze:
pečeny lilek, pečený lilek recepty, lilek recept, lilek recepty, lilek peceny, recept na lilek, recept na pečený lilek, baklažán recept, recepty peceny lilek, recept lilek, recepty s lilkem, pečeny baklažan, recepty z lilku, co s lilkem, pecene lilky, pečený lilek recept, recepty na lilek, baklažán recepty, recepty z baklažanu, pečení lilku

Suroviny:
lilek, česnek, rajče, sýr tvrdý, sůl, koření

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu