Lilek pečený
Lilek, neboli baklažán, je oblíbená zelenina neutrální chuti, kterou je třeba vždy tepelně upravit. V tomto případě jsou kolečka lilku pečená s česnekem a rajčaty, ochucená oblíbeným kořením a hustě zasypaná strouhaným sýrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 146 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,07 g |
Tuky | 23,17 g |
Vláknina | 8,73 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 35,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AMx7
Moje poznámka
Lilek pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AMx7
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 4 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 42 minutami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 1 hodinou
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové rizoto
Konstantin. před 1 hodinou
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 2 hodinami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečeny lilek,
pečený lilek recepty,
lilek recept,
lilek recepty,
lilek peceny,
recept na lilek,
recept na pečený lilek,
baklažán recept,
recepty peceny lilek,
recept lilek,
recepty s lilkem,
pečeny baklažan,
recepty z lilku,
co s lilkem,
pecene lilky,
pečený lilek recept,
recepty na lilek,
baklažán recepty,
recepty z baklažanu,
pečení lilku
Suroviny:
lilek,
česnek,
rajče,
sýr tvrdý,
sůl,
koření
Komentáře (20)
Děkuji autorce za recept :)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ja mám tiež veľmi rada baklažán, ale nerada ho robím, vždy sú po ruke kobylky a je prudko žravý a stále ho nie je dosť...