Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané kedlubny trochu jinak

Tradiční jídlo v novém kabátě – zadělávané kedlubny dostávají svěží chuť díky jemné úpravě a lehkému kořenění. Skvěle se hodí jako samostatný vegetariánský pokrm nebo jako netradiční příloha.

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1Iwule 1Iwule

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 515 kJ /
601 kcal
Bílkoviny18,50 g
Tuky27,74 g
Vláknina26,55 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy57,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Krok 2: Jakmile zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Trochou vody podlijeme a podusíme téměř doměkka. Krok 3: Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu, mírně zahustíme jíškou či jinak a znovu necháme přejít varem. Krok 4: Nakonec osolíme a kdo chce, může ještě dochutit cukrem a octem. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a pečeným masem.

TIP: Jídla s kedlubnami - rady, tipy a bohatá inspirace

Zveřejněno 25. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnqr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané kedlubny trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Kedlubny dělám téměř stejně, jen nedochucuji octem a cukrem jako zelí, ale pepřem, který tam musí být cítit a kedlubny jsou lehce pikantní. Podávám většinou s vejci nebo vařeným hovězím.

Tématické fráze:
zadělávané kedlubny, kedlubnové zelí se smetanou, zadělávaná kedlubna, zadělávané kedlubny s masem, zadělávaný kedluben, zadělávané kedlubny recept, zadělávané zelí, kedlubny na kyselo, zadělávané kedlubny se zakysanou smetanou, zapečená kedlubna s uzeným masem, kedlubnové zelí na smetaně, recept na zadelávané kedlubny, kedlubny na smetaně, kedluben se smetanou, zadělávané kedlubny na smetaně, zadělávané kedlubnové zelí, kedlubna se zakysanou smetanou, kedlubny zadelávané, recepty z kedlubnu, kedlubna zadělávaná

Suroviny:
kedlubna, smetana 12%, smetana zakysaná, cibule, jíška, sádlo, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu