

Fazolky s uzeným
Suroviny
- 800 g fazolek
- 1 cibule
- olej
- sůl
- mletá paprika
- 2 žluté papriky
- 2 rajčata
- 300-400 g uzeného masa (nebo klobás, párků)
- 200 ml zakysané smetany
- koprová nať
Postup přípravy receptu
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mletú papriku, olúpanú pokrájanú paradajku a na kúsky pokrájanú papriku, chvíľku premiešavame a dusíme.
Pridáme pokrájané lusky, po chvíľke údené mäso alebo údeninu, pokrájané na kocky. Solíme opatrne.
Po uvarení vmiešame kyslú smotanu, ale je to chutné aj bez nej. V poslednej fázi vsypeme pokrájanú vňať kôpru.
Poznámka od kuchařky
Podávame s varenými zemiakmi alebo iba s čerstvým chlebom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky s uzeným
-
Ivanka, som rada, že hovoríš o dobrom chuťovom zážitku. Ale hlavne, že som ťa inšpirovala, s tým patizónom máš dobrý nápad!
-
Magdi-
Na tento recept som natrafila úplne náhodou a na druhý deň som ho skúsila,lebo som potrebovala niečo rýchle a mala som kúsok údeného v chladničke...a vyšlo z toho super papáničko
Viem si to predstaviť v lete z čerstvými domácimi paprikami a rajčinami a namiesto fazuľky napr.s patizónom
-
Isu, v detstve som ju nenávidela tiež. Ale aj tekvicu, alebo lečo...
-
magdalenko, tohle můžu vařit, jen když jsem sama doma - rodina odmítá fazolky a kopr...nesmí jim to na talíř
já to ale moc ráda, tak si užívám fazolky a kopr tento víkend
-
Jasné, že nevadí, je mi cťou, že si si vybrala môj recept, pridala krásne foto a to, že chutilo, ma teší.
Dnes sme mali tekvicu, ale zajtra oberiem tých hadov...(potomok už repce.)
Pekný večer! -
magdalenko, velmi dobré a rychlé jídlo, moc jsem si pochutnala
bodík jsem už poslala, tak jestli nevadí, přidávám obrázek
-
Vidíš, ja som bielu cibuľu kúpila iba raz...za nekresťanské peniaze, omylom. Vlastne som muža poslala v hyper obchode nabrať cibuľu a jemu - cibuľa ako cibuľa, zbadala som to až doma...
-
Magdi bílá cibule trošku posune tu chuť jakoby na jiné chuťové buňky, prostě jsme se shodli, že fazolky - lusky, a veškeré luštěniny se budou dělat na bílé cibuli, prostě jim to chutná. Líp to nevysvě+tlím. Ale jak říkám, i žlutá je výborná. Červená moc ne, ale ta se ani na vaření moc nehodí, ta spíš za syrova.
-
Špagi! Čo urobí s tým biela cibuľa?
(Mám 70 cm lusky, pozri do mojeho alba!) -
Isahu - já to myslela jako pro autorku receptu - já to zkoušela i s červenou a žlutou cibulí a zvítězila bílá, tak je to na tobě. Ale pozor - ta žlutá je taky dobrá
Magdalenka zas u mě brouzdala v šuplíku, já ji poznala
-
špagetko, to je na mě? mám zkusit bílou, ne žlutou? oki, dík za radu
-
Magdi -
, jo a zkus bílou cibuli
-
magdalenko, právě přemýšlím, co s lusky, které mám v lednici...a ty se tu objevíš s tímto receptíkem
o víkendu si uvařím, pokud nebude vadit, dám i obrázek
, za mě
+