Postup přípravy
Krok 1: Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet.
Krok 2: Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš tvrdší jako na čočkový salát.
Krok 3: Čočku zahustíme zakysanou smetanou, ve které rozmícháme trochu hladké mouky.
Krok 4: Amura opečeme na oleji z obou stran. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Moje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Nejnovější recepty
Rychloštrúdl
Přidáno před 1 hodinou
Máslová dýně
Přidáno před 2 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 2 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 27 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 40 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 1 hodinou
Medovníková roláda
vagundova před 1 hodinou
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 2 hodinami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 3 hodinami
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
šťouchané brambory recept,
ryba s čočkou,
amur,
amur recepty,
recept na amura,
amur brambory cocka,
ryba s čočkou recept,
amur recept,
recepty s čočkou,
vánoční amur,
salát z amura,
recepty amur,
recept ryba s čočkou,
brambory s čočkou,
stouchané brambory recept,
bio recepty z ryb,
čočka recept,
čočka recepty,
recepty z amura,
amur polévka
Suroviny:
amur,
sůl,
kmín celý,
citron,
čočka,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
brambory
Komentáře (3)