Postup přípravy
Krok 1: Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet.
Krok 2: Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš tvrdší jako na čočkový salát.
Krok 3: Čočku zahustíme zakysanou smetanou, ve které rozmícháme trochu hladké mouky.
Krok 4: Amura opečeme na oleji z obou stran. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Moje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 8 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 10 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 10 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 10 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 11 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 12 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 13 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 14 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 14 hodinami
Tématické fráze:
šťouchané brambory recept,
ryba s čočkou,
amur,
amur recepty,
recept na amura,
amur brambory cocka,
ryba s čočkou recept,
amur recept,
recepty s čočkou,
vánoční amur,
salát z amura,
recepty amur,
recept ryba s čočkou,
brambory s čočkou,
stouchané brambory recept,
bio recepty z ryb,
čočka recept,
čočka recepty,
recepty z amura,
amur polévka
Suroviny:
amur,
sůl,
kmín celý,
citron,
čočka,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
brambory
Komentáře (3)