Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská kyselica ze Vsetína

Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor a uzeniny vás nepochybně zahřeje i zasytí, což oceníte zejména v zimě.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

10. 8. 2010 10:18

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 922 kJ / 937 kcal
Bílkoviny18,60 g
Tuky61,54 g
Vláknina26,66 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,08 g
Sůl10,20 g
Sacharidy67,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je trochu hustší. Může se jíst i jen s chlebem. Recept mám od mamky, je ze Vsetína, takže tam to vaří často.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

supina supina

10. 8. 2010 16:04

Tak tys potěšila s kyselicou ze Vsetína ( jsem taky vsetíňačka):-)Výborné, přesně tak ji dělá moje babička a bez majoránky si kyselicu neumím představit :-p:yes:

Eliza Eliza

10. 8. 2010 15:15

Mňam, hned bych si nalila misku...:-p:yes:

cardanka

10. 8. 2010 15:02

bublinkahana:-K vítej na topáckém webu, snad zde nepotkáš nudu;-), prima recetů jsou tu plné stránky, děvčata :-Kpečou báječné chleby z domácí :-ppekárny, více inspirace tu najdeš i mnohé šikovné jsou tu ruce:-K

Kyselica bude jistě chutná:-pv mojí mysli už to špitá, kdyže já ji uvařím a rodince:-K k jídlu předložím, 9.tý bodík ještě uložím;-):yes:

veruna

10. 8. 2010 12:25

Dobrý den, dotaz na pipre: dal by se sem vložit recept na to uzené
maso v zelném těstíčku? Zaujalo mě to, děkuji.vera.mohrova@seznam.cz

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 8. 2010 12:02

Všechny kyselice jsou moc dobré:-pNaše rodina pochází z Vidče u Rožnova p.Radhoštěm,tam se také majoránka ani česnek nedávaly:-)ale určitě to za pokus stojí;-):-K+:yes:

pipre pipre

10. 8. 2010 11:48

Také jsem z Valašska a česnek s majoránkou jsme do kyselice nedávali, ale ona se dělala v každé domácnosti jinak :-) Zato jsem nedávno dělala zelné těstíčko, ve kterém jsem obalovala uzené maso a poté smažila. Tam se přidávala majoránka, ale také česnek. A skutečně mi to chutnalo. Takže dávám bodík.+5

Ivana79 Ivana79

10. 8. 2010 10:49

Mňam:-p:yes:Bude určite dobrá.

Ivana Ch

10. 8. 2010 10:32

Vařím hodně podobnou,ale bez česneku a když tak jenom trošku jím ovonět. Majoránku taky nedávám, ale zkusím to s ní. Jinak je to plévka mooooc dobrá.

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 8. 2010 10:27

Škoda,že není foto bylo by to pro představu lepší a víc by to zaujalo,ale třeba někdo dodá.Polévka je zajímavá,nikdy jsem nedávala do zelňačky majoránku,a do téhle patří.;-):-K+1:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: valašská kyselica s uzeným masem dobrá domácí kyselice dobrá domácí kyselice valašská kyselica s uzeného masa kyselica s uzeným zelňačka s uzeným masem domácí kyselica valašská kyselica kyselice s klobásou kyselice kyselice recept kyselica s uzeným masem kyselice s uzenym masem dobrá domácí kyselica kyselice s uzeným valasska kyselica recept domaci kyselice valašská kyselice vynikající zelňačka s uzeným masem valašská kyselica s uzenym

Suroviny: zelí kysané, klobása, cibule, brambory, smetana ke šlehání, mouka hladká, koření nové koření, pepř mletý, bobkový list, majoránka, česnek, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Valašská kyselica ze Vsetína

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AM3P