Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

24. 8. 2010 08:40

Adi, jde to samozřejmě i jinak, původní recept je bez PH, klasicky se to dělá na sporáku, na malém stupni / ohni/ několik hodin, nejlépe v litinovém hrnci.:-)

Adi

24. 8. 2010 08:35

vypadá to skvěle, bohožel nemám PH. Jde to i jinak?
:yes:

Jikotka Jikotka

23. 8. 2010 16:58

Já jsem taky měla málo tučný bůček,ale přimíchala jsem do toho domácí škvařené sádlo a nemělo to chybu...budu dělat častěji a už vím že je lepší prorostlejší bůček...:-p:-p:yes::yes:

Miky 123 Miky 123

23. 8. 2010 10:18

drahulin drahulin

20. 8. 2010 22:04

Maris to určitě udělám.PH mám tak už se těším.:yes::yes:

lucka

20. 8. 2010 21:56

Tyhle "škvarečky" jsou dokonalé. a Francouzi na dně toho litinového kastrolu nechají ždibec jako základ pro další várku. Čím je ten základ starší, tím jsou škvarečky lepší. ;-)

Bibinka Bibinka

20. 8. 2010 18:30

Rebi, já to taky chtěla dělat, nejdřív jsem to honem nenašla, pak jsem zařizovala tu Prahu a nakonec už na to nezbyl čas:-(tak udělám v neděli a chráním si tu na to prorostlý bůček;-) Já už bod dala.

maris maris

20. 8. 2010 18:23

Rebi, to jsem ráda,:-) oni ti Francouzi ví, co je dobré;-):-)) Fotky jsou nádherné, díky:-K

rebeka rebeka

20. 8. 2010 18:15

jedním slovem..paráááda:-!:yes::-pale asi jsem měla ten bůček hooodně libový,měla jsem samé maso,žádné sádlíčko,příště dám tučnější;-):-p bodík už jsem dala,tak aspoň pár foteček;-)
P.S.určitě budu dělat hoooooodně často:-!díky:yes::-K

Vanilka

19. 8. 2010 19:44

Nááááááááádhera!!!!!!!!!:yes:

maris maris

19. 8. 2010 18:42

jikotko, udělala jsi mi radost, že jsi vyzkoušela a děkuju za fotku, je moc pěkná a je na ní krásně vidět, jak se Ti to povedlo;-):-) Díky:-K

Jikotka Jikotka

19. 8. 2010 18:32

Musím jenom chválit...výborná pochoutka...:-p:-p:yes:

Jikotka Jikotka

17. 8. 2010 16:03

To je výborný nápad,zřejmě ho zítra uskutečním :-p:-p,jenom si půjdu pro víno k přítelkyni,doma není :-D:-D:-D,ale už se napřed olizuji...:-p:-p:-p,posílám bodík

yanull yanull

17. 8. 2010 15:56

Tento recept zcela unikl mé pozornosti,:-// ráda vyzkouším a posílám bodík. Už se těším, jak budu bůček "pomalit" ;-):-p +10 :yes: I když ho asi, jak se znám, ještě obohatím nakonec o utřený česnek :-p

rebeka rebeka

16. 8. 2010 16:19

maris,tak mi to stačí,díky;-):yes:doma mám jenom Lambrusko,jsem líná jít do obchodu:-Dale budu dělat asi o víkendu,do té doby vínko jistě koupím;-)

1 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX