Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 247 kJ / 4 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,48 g |
| Tuky | 306,16 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 753 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 366,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky.
Krok 3: Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Krok 4: Nalejeme do formy ( cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná).
Krok 5: Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.
Zveřejněno 30. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Moje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 6 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 8 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 10 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 11 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 12 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 12 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 13 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 14 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 14 hodinami
Tématické fráze:
výborný sachrův dort,
brynzové halušky originál recept,
jednoduchý sachr dort,
sachr dort od karolíny,
hrníčkový sachr dort,
hrníčkový sachr,
halušky originál recept,
sachr dort recept original,
falešný sachr dort,
výborný sachr dort,
hrníčkový dort,
sachr dort originál,
jednoduchý sachrův dort,
falešný sacher dort,
sachr dort,
sachr dort s olejem,
pravý sachr dort recept,
recept sachr originál,
sachr dort hrničkový,
jednoduchý sachr
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
kakao,
šlehačka,
džem malinový,
ovoce,
zdobení filigránky
Komentáře (21)
Cathleen - u nás syrové - halušky, vařené - placky a totéž do celého pekáče - bramborák a v létě se švestkama sladkej bramborák
Jééé dortík jsem nehodnotila
Spagi, u nás doma se plackám z vařených brambor říkalo bramborové placky a ty ze syrových byly bramboráky....u manžela doma přesně naopak
S těmi jinými názvy - jako např placky, bramboráky - my jim říkáme halušky, je to těžší, prostě musíš zadat víc variant, a hlavně v rozšířeném vyhledavači suroviny třeba bramb., pak ti vyjedou všechny názvy.
Ono nikde není řečeno, že jen ten jeden jediný název, na který jsi zvyklá, je správný ... liší se to od krajů, rodiny, zvyklostí atd...a je potřeba být tolerantní ke zvykům toho kterého kuchaře
obrázek Sachru pro představu www.tyden.cz/obrazek/original-sacher-torte-48fe01db0808b.jpg