Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 247 kJ / 4 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,48 g |
| Tuky | 306,16 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 753 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 366,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky.
Krok 3: Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Krok 4: Nalejeme do formy ( cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná).
Krok 5: Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.
Zveřejněno 30. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Moje poznámka
Sachrův dort po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8lG
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 hodinou
Celozrnné housky
Manik před 2 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 4 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 4 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 16 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 16 hodinami
Tématické fráze:
výborný sachrův dort,
brynzové halušky originál recept,
jednoduchý sachr dort,
sachr dort od karolíny,
hrníčkový sachr dort,
hrníčkový sachr,
halušky originál recept,
sachr dort recept original,
falešný sachr dort,
výborný sachr dort,
hrníčkový dort,
sachr dort originál,
jednoduchý sachrův dort,
falešný sacher dort,
sachr dort,
sachr dort s olejem,
pravý sachr dort recept,
recept sachr originál,
sachr dort hrničkový,
jednoduchý sachr
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
kakao,
šlehačka,
džem malinový,
ovoce,
zdobení filigránky
Komentáře (21)
Cathleen - u nás syrové - halušky, vařené - placky a totéž do celého pekáče - bramborák a v létě se švestkama sladkej bramborák
Jééé dortík jsem nehodnotila
Spagi, u nás doma se plackám z vařených brambor říkalo bramborové placky a ty ze syrových byly bramboráky....u manžela doma přesně naopak
S těmi jinými názvy - jako např placky, bramboráky - my jim říkáme halušky, je to těžší, prostě musíš zadat víc variant, a hlavně v rozšířeném vyhledavači suroviny třeba bramb., pak ti vyjedou všechny názvy.
Ono nikde není řečeno, že jen ten jeden jediný název, na který jsi zvyklá, je správný ... liší se to od krajů, rodiny, zvyklostí atd...a je potřeba být tolerantní ke zvykům toho kterého kuchaře
obrázek Sachru pro představu www.tyden.cz/obrazek/original-sacher-torte-48fe01db0808b.jpg