Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 740 kJ / 5 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,49 g |
Tuky | 442,08 g |
Vláknina | 10,10 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 6,33 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 82,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.
Krok 2: Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).
Krok 3: Masovou směs dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1,5 hodiny, až hovězí maso změkne. Pokud je třeba, doléváme po trochách horkou vodu.
Krok 4: Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli a pečeme dále 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme smetanu a chvíli pečeme, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).
Krok 6: Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Moje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 9 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 10 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 11 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 11 hodinami
Maková náplň
mismi před 11 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 13 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 14 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty,
kutchan,
kuthan jídlo,
kutan,
staročeský kutchan,
staročeskýkuthan,
staročeský recept,
staročeský pekáč,
staročeské výrazy,
staročeský kudhan,
co je to kutchan,
co je kutchan,
jídlo kuthan,
staročeeské recepty,
staroceske jidlo,
staročeský kutlan,
kuthan pekáč pánev,
slovo kuthan,
starocesky kutan,
kuhtan recept
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček vepřový,
klobása pikantní,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
hořčice kremžská,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
cibule,
smetana na vaření
Komentáře (36)
Musíte ještě u každého receptu, podle kterého jste uvařil, kliknout na UVAŘENO.
Co jsem označi jako oblíbené,tak jsem uvařil. Nicméně je vedete, že jsem neuvařil nic. To Vám musím přinést na ochutnávku? dvorakxyz
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená
Díky za pěkně barevné obrázky
Posílám obrázky.
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!
Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
Děkuji
Ale vyzerá to veľmi zaujímavo a krásne...+