Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 078 kJ / 2 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 386,96 g |
| Tuky | 66,92 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,58 g |
| Sodík | 1,47 g |
| Sůl | 3,43 g |
| Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku "vykoupeme" a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.
Krok 3: Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na "ježka", přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.
Krok 4: Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Moje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 6 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 9 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 27 minutami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 1 hodinou
Poctivá vánočka
metrix7 před 1 hodinou
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 1 hodinou
Krkovička z trouby
Sahula před 1 hodinou
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
restaurace u pácla,
restaurace u pácla plumlov menu,
plumlovák,
u pácla,
kureci speciality recepty,
plumovský řízek,
restaurace pácl plumlov,
plumlovský vepřový řízek,
plumlovák recept,
těstíčko na plumlovský řízek,
kuřecí plumlovský řízek,
veprovy plumlovsky rizek,
plumlovské řízky,
pacl plumlov,
pumlovský řízek,
rizek,
plumlovský kuřecí řízek,
prumlovsky rizek,
plumbovsky rizek,
plumlovký řízek
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
klobása,
sýr eidam,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
olej,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (34)
Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
jezdíme cca patnáct let.
prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html
A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible"
A je to dobrota
"Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…
Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal