Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,15 g |
| Tuky | 45,09 g |
| Vláknina | 81,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,31 g |
| Sůl | 15,10 g |
| Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Moje poznámka
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 3 minutami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné housky
Manik před 11 minutami
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 2 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 2 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 14 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 14 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba z žitného kvásku,
žitný kváskový chléb,
kváskový chleba z žitné mouky,
jak upéct žitný chleba z kvásku,
žitný kváskový chléb recept,
kváskový chléb z žitné mouky,
jak upect zitny chleb,
kváskový žitný chléb,
kváskový chléb,
pečeme chleba ze žitného kvásku,
chléb z žitné mouky,
kvaskovy zitny chleb recept,
žitný chléb,
kváskový žitný chleba pečený v troubě,
jak upéct žitný chleba,
žitný chléb recept,
kváskový žitný chleb pečený v troubě,
pečení žitného chleba,
kváskový chleba,
zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná,
kmín celý,
sůl,
vločky ovesné,
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
klíčky pšeničné,
otruby ovesné,
voda
Komentáře (13)
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.