Žitný celozrnný kváskový chléb
Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,15 g |
Tuky | 45,09 g |
Vláknina | 81,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na kvásek je zde na webu uveden. Chléb má předpoklady vydržet 4-5 dní ve srovnatelné kvalitě. U nás ale dva dny nepřežije. Peču každých 1,5 dne. Mám ale jistotu - je 100% celozrnný, bez éček a přitom chutný a měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2019 19:17
22. 11. 2013 19:21
23. 4. 2013 20:00
23. 4. 2013 18:32
23. 4. 2013 17:51
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
7. 4. 2013 11:18
10. 4. 2011 17:40
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
9. 4. 2011 19:40
7. 4. 2011 19:16
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.
7. 4. 2011 18:08
6. 10. 2010 12:00
6. 10. 2010 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 58 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Život chutná lépe po páté! S tímto poselstvím se vydal na cestu unikátní Kinley bus
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba z žitného kvásku žitný kváskový chléb kváskový chleba z žitné mouky jak upéct žitný chleba z kvásku žitný kváskový chléb recept kváskový chléb z žitné mouky jak upect zitny chleb kváskový žitný chléb kváskový chléb pečeme chleba ze žitného kvásku chléb z žitné mouky kvaskovy zitny chleb recept žitný chléb kváskový žitný chleba pečený v troubě jak upéct žitný chleba žitný chléb recept kváskový žitný chleb pečený v troubě pečení žitného chleba kváskový chleba zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná, kmín celý, sůl, vločky ovesné, semínka lněná, semínka slunečnicová, klíčky pšeničné, otruby ovesné, voda
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
12 názorů