Vdolečky
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní marmeládou a tvarohem se jen sbíhají sliny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 457 kJ / 2 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,86 g |
| Tuky | 40,84 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,58 g |
| Sacharidy | 429,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Krok 2: Skleničkou, nebo vykrajovátkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 minut kynout.
Krok 3: Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký (to uvidíte, jsou tam bublinky).
Krok 4: Dnem skleničky (nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka) postupně tiskneme do vdolečků důlky. Vhazujeme je do oleje, a to důlkem směrem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažením nabydou.
Krok 5: Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde o velmi rychle), tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a klademe na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Krok 6: Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku i více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem.
Zveřejněno 26. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Moje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 35 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
vdolečky recept,
vdolečky od ládi hrušky,
recept na vdolečky,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolečky,
koblihy z domaci pekarny,
vdolky recept,
bílá káva recept,
koblihy recept domaci pekarna,
vdolky,
kynuté vdolečky,
koblihy domácí pekárna,
recept na vdolky,
vdolky v domácí pekárně,
džem z domácí pekárny,
recept vdolečky,
recept na domaci vdolecky,
vdolečky z domácí pekárny,
recepty na vdolečky
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mouka polohrubá,
jahodová marmeláda,
smetana zakysaná,
tvaroh na strouhání
Komentáře (18)