Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané zelí do klasického sudu

Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s chutí naberete do misky, a budete ho umlsávat.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

20. 10. 2010 20:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pri nakladaní kapusty uložím vždy do súdka niekoľko celých malých hlávok kapusty. Počas kysnutia pekne zmäknú. Keď natrafíme pri vyberaní na kapustu, robím plnenú kapustu. Listy sa ľahúčko rozdeľujú a plnená kapusta má výbornú chuť, keď je plnená v prekysnutých listoch.

Kapusta musí byť po celý čas do vyprázdnenia suda zakrytá vodou, sud treba kontrolovať a vodu dolievať ak treba, obyčajne vtedy, ak robíme kapustnicu a tekutinu vyberieme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sodovka Sodovka

24. 10. 2010 16:10

Pajaska, asi si sedím na vedení :-)). Ale nerozumím tvé větě. Sodovko, za co:-!;-):-)). Napsala jsem něco špatně?

Pajaska Pajaska

24. 10. 2010 00:21

Sodovko,za co:-!;-):-))To musí být lahoda,ty závitky z tohoto zelí.Úplně to cítím.:-*

Sodovka Sodovka

23. 10. 2010 22:54

I já doporučuji naložit do soudku menší hlávku zelí. Doma na Slovensku jsme vždy dávali do sudu celou hlávku zelí. A jak píše Tejaja, když jsme narazili na hlávku, tak jsme dělali plněné zelné listy. Je to velká mňamka, báječná chuť, která se dá těžko popsat. :-p Na dno hrnce se dá trochu kysaného zelí, pak se naskládají plněné zelné listy (ochucené mleté vepřové maso smíchané s uvařenou rýži) a vše se zalije vodou do které se přidá rajský protlak = tak jak se dělají plněné papriky. :-p :yes: :-)) V Brně mám malý, kameninový soudek do kterého se hlávka zelí bohužel nevejde.:-( A poslední dobou je v obchodech hrozné zelí - má velké košťály. Je to katastrofa, zejména tento rok. Zelí a brambory :-( Tejajo, a kdo tlačil kapoustu? Tancovala si v sudě ty? :-)) Posílám +7 :-)) :yes:

Pajaska Pajaska

21. 10. 2010 00:38

Teri,mám už zelí hotové,jde zítra do sklepa.Dávám také jen sůl,kmín a cibuli.Kupuju už zelí nakrouhané,ale ty malé hlávky zelí,to je prima nápad.:yes:Měla jsem to také udělat,škoda.Příště.:-)

jahoda jahoda

20. 10. 2010 20:30

Tejajo, recept už je uložený právě kvůli těm malým hlávkám. Já dávám jen velké lopuchy nahoru, lépe drží nakrájené zelí, ale Tvoje vychytávka by mě nenapadla. Super:-)

tejaja tejaja

20. 10. 2010 20:24

jahôdka, my takto nakladáme už desaťročia, takto nakladala babička, mamička...dedí sa to ;-):-D
Rascu nedávame, lebo potom by sa kyslá kapusta nedala celkom dobre použiť na niektorý účel, ale samozrejme každý má svoj spôsob a každý je výborný, lebo je pre toho, kto ju pripravuje :-D;-)
Ale ak môžem doporučiť, tak to sú tie malé hlávky naložené s kapustou na plnenú kapustu ;-):-D:-D

jahoda jahoda

20. 10. 2010 20:15

Krásná klasika:-p Už mám také v sudu, ale nedávám DEKO, ani bobkový list, dávám navíc kmín. Je určitě několik variant, ale my se držíme léta té své.:-p;-):-K:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládané zelí do soudku nakládané zelí nalozeni zeli jak nalozit zeli do sudu nakládané zelí recept jak nalozit kysele zeli tlačení zelí kyselé zelí nakládání kysané zelí v sudu jak udělat domácí kysané zelí do škopku recept na naložení zelí nakladanie kyslej kapusty nakladané kyselé zelí sud na zelí dřevěný sud na zelí recept na nakladane zeli nakladani zeli kameninový hrnec na zelí škopek na zelí nalozeni kysaneho zeli

Suroviny: zelí hlávkové, cibule, sůl, deko, bobkový list, kopr, jablko, zelí hlávkové

TopRecepty.cz

Nakládané zelí do klasického sudu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8En2