Postup přípravy
Krok 1: Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny.
Krok 2: Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa a omáčky. Panenku (vcelku) opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem, poté vložíme na rozpálenou pánev. Necháme maso zatáhnout a až poté posolíme. Opékáme ze všech stran tak dlouho, jak krvavé chceme maso mít.
Krok 3: Poté panenku přendáme na talíř a na pánev přilijeme víno, vývar a smetanu. Důkladně promícháme, aby se nám všechny ingredience spojily a přidáme kuličky zeleného pepře. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu a na závěr přidáme oříšek másla, případně dochutíme solí.
Krok 4: Maso nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s červenou řepou nakrájenou rovněž na tenké plátky.
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Moje poznámka
Panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou a pečenou řepou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Vk
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 5 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 6 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 4 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 5 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 5 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 6 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka se smetanovou omáčkou,
vepřová panenka na zeleném pepři,
panenka na zeleném pepři,
jak dlouho péct vepřovou panenku,
vepřová panenka recepty s omáčkou,
jak dlouho pect panenku,
vepřová panenka s pepřová omáčkou,
pečená vepřová panenka,
hovězí panenka,
panenka se smetanovou omáčkou,
omáčka ze zeleného pepře,
panenka s omáčkou,
hovězí panenka recepty,
jak péct panenku,
vepřová panenka v pepřové omáčce,
vepřová panenka v omáčce ze zeleného pepře,
vepřová panenka na pepři,
vepřová panenka smetanová omáčka,
omacka na panenku,
jak péct vepřovou panenku
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř,
olej olivový,
vývar hovězí,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
sůl,
řepa červená
Komentáře (7)