Alsaský cibulový koláč
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 534 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,68 g |
Tuky | 68,27 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 4,51 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 292,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Moje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 9 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 9 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 10 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 8 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 8 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 8 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 8 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 8 hodinami
Jablkový perník
collins před 10 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 12 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 13 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 15 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
alsaská pizza pohlreich,
kisch recept,
koláč kisch,
cibulový kiš,
francouzký koláč,
francouzský koláč kisch,
prima fres.cz,
recepty v němčině,
koláče recepty,
francouzská pizza,
cibulová pizza,
alsaský slaný koláč,
kisch koláč recept,
tarte flambé,
cibulový koláč s kysanou smetanou,
recept na kisch,
slaný koláč kisch,
francouský kolač,
kisch,
alsaská pizza
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí suché,
olej,
voda,
crème frâiche,
mouka,
koření pizza,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
slanina anglická,
sýr strouhaný,
tuk
Komentáře (36)
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba
Těsto ze zadělává pivem.
Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.
právě peču v troubě doufám že se povede