Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s kysaným zelím

V jednoduchosti je krása - možná i proto jsou halušky se zelím oblíbeným jídlem už celá desetiletí. Na těsto nám stačí brambory, mouka a sůl. Hotové halušky smícháme s kysaným zelím, podušeným na slanině. Levný a sytý oběd je během chvilky hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 4. 2008 16:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 433 kJ / 3 211 kcal
Bílkoviny53,40 g
Tuky183,05 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,00 g
Sacharidy320,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ercicka ercicka

7. 2. 2009 20:17

boze, na toto sa chystam uz dva tyzdne :-p:-p:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 17:00

Bibi, to jsou snad chlupaté knedlíky, ne? Skvělá fotka!!!:yes: A dávám plusík!!;-)

tejaja tejaja

7. 2. 2009 16:46

Bibinka, tá voja fotečka je krásna, som rada, že si ju pridala:yes::-D Halušky s kyslou kapustou sú super, hlavne v zime. V lete si dávame častejšie s hlávkovou kapustou:-D

Bibinka Bibinka

7. 2. 2009 16:41

Tejajo, měli jsme ty Tvoje halušky dneska k obědu, obá jsme si přidali a moc nám chutnali. Zamíchala jsem je s usmaženou cibulkou, teplými škvarkami a celou sklenici zelí. No mňam, mňam, zbyla 1 porce a asi se o ní večer budeme prát. Přidávám fotku a dám pak bodíka.:-p:-D:yes:

tejaja tejaja

28. 12. 2008 17:00

Janka, napísala si to správne:yes::-D ten názov som ešte nepočula, ale je výstižný:yes::-D

jana

28. 12. 2008 16:30

Vždyť já jen k tomu názvu:-D:-)), teď jsem si vzpomněla, že se tady říkalo těm moučným šup do vody:-8 ani neví jak to napsat, jestli dohromady, nebo takhle. Cedník na halušky nebyl a házely se do vody lžící nebo nožem, zkrátka šup do vody:-D:-p a podávaly se naslano i nasladko.

tejaja tejaja

28. 12. 2008 16:19

Janka, ja viem, len halušky s kyslou kapustou u nás skutočne málokto by urobil s haluškami z múky:-8 Ale netvrdím, že je to zlé:yes::-D

jana

28. 12. 2008 16:01

tejajo názvy bych neřešila, v některých českých kuchařkách jsou vedle sebe recepty na halušky bramborové a halušky moučné:-D např. Kuchařka naší vesnice,rok vydání 1965

tejaja tejaja

28. 12. 2008 14:42

miskma , ale halušky sú zo zemiakového cesta:-D Ak to urobím z múky, už sú to noky, nokerle, špecle a pod. Nie, že by to nemohlo byť dobré, ale tu by to žiadny Slovák neurýchľoval tým, že urobí namiesto halušiek nokerle:-)) Ono výsledok sa nedá porovnať, každé jedlo chce svoje.:yes::-D

spagetka spagetka

27. 12. 2008 12:16

jediné, co by mi asi dost vadilo na té rychlovce z mouky - je to maggi.Já ho používám výhradně do polévky a to jen zřídka, i tam spíš dám předost zelenému libečku. Maggi nám nijak zvlášť nechutná, ale to neznamená, že pro někoho to není pochoutka ;-)

miskma

27. 12. 2008 11:43

když chci toto jídlo nahonem - tak vůbec nedělám halušky z brambor. Udělám těsto z polohrubé mouky, vajíčka a trošku vody-osolím, musí být trošku řídší, prolisuji přes hlauškový cedník přímo do vařící vody a hotovo. Nemuím se zdržovat s brambory a je to rychlé.Cibulku si osmažím přímo s uzeninou, kyselé zelí povařím a potom vše smíchám. Musím toho dělat velký kastrol, protože se toho u nás sní velké množství - zkuste to hotové zakapat magim (dokud tam nejsou vmíchány halušky):-p

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 7. 2008 15:09

tejaja, díky. Já taky dávám mouku podle potřeby a ještě na začátku vždy zkusím pár halušek uvařit a když je třeba, tak trošku přidám ;-)

tejaja tejaja

20. 7. 2008 13:40

Merylas, múky musíš dať toľko, aby si dostala primerane husté cesto, ak je riedke, bude sa rosypávať, takže sa múky v recepte pridržuj orientačne, ja múku nikdy nevážim:-)To vidno podľa hustoty cesta, či tam ešte múku treba pridať. Nie každá múka je totiž rovnaká.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 7. 2008 21:57

tejaja, já už opravdu nevím, z jaké mouky jsem dělala, už si nevzpomenu. Taky za ten nezdar třeba mohly moje ruce :-)) Příležitostně zkusím Tvůj recept ;-)

alus.s

19. 7. 2008 13:52

vejce taky nedávám, z nastr. brambor sleju část vody, přidám pol mouku aby těsto neprotékalo sítem na halušky, protlačím trochu těsta do vařící vody na zkoušku a když se brambory neodpojují od halušek tak je těsto správně tuhé.

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: halušky recept halusky recept na halušky recept halušky halušky se zelím a uzeným masem recept zelí recept recepty halusky zelí recepty bezmasá jídla recepty kysané zelí recepty bezmasá jídla kysané zelí recept halušky recepty recepty na halušky recepty s kysaným zelím halušky z mouky recept recept na halušky z mouky cedník na halušky kysané zelí halušky z mouky

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, zelí kysané, slanina uzená, olej

TopRecepty.cz

Halušky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4B