Česká omáčka na těstoviny
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před výplatou, nebo třeba na chalupě či při táboření, kde se vaří z omezených zásob. Navzdory tomu všemu je to ohromná bašta!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,01 g |
| Tuky | 103,67 g |
| Vláknina | 20,11 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 399,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Moje poznámka
Česká omáčka na těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9Jy
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 44 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
bolonska omacka,
boloňská omáčka z mletého masa,
omáčka na těstoviny,
pravá boloňská omáčka,
testoviny s boloňskou omackou,
boloňská omáčka pohlreich,
boloňské špagety od pohlreicha,
omáčka na těstoviny z mletého masa,
boloňská omáčka bez masa,
rychlá bolonská omáčka,
boloňská omáčka recept,
bolonska omacka na spagety,
omáčka k těstovinám,
pravá boloňská omáčka pohlreich,
buloňské špagety,
omáčka z mletého masa k těstovinám,
masová omáčka na těstoviny,
omáčky na těstoviny,
jak udělat boloňskou omáčku,
bolonské těstoviny
Suroviny:
těstoviny,
maso mleté,
olej,
pasírované rajčata,
kečup sladký,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (49)
Ten název receptu je pro ostudu... tepelná úprava a absence zeleniny už tu byly probrány
Dám vědět jak to dopadlo
Iva:
A nedá mi abych se k předchozím komentářům nevyjádřila, nám nechutná Boloňská s mrkví a vínem už vůbec ne, každej má svůj recept.....takhle by jsme se mohly dohadovat o všem správně do jakýho pokrmu patří, např.klasický štrůdl je pro mě lístový těsto s jablkama, pro známou tažený těsto s jablkama atd., takže každej vše dělá jinak
proč nenazýváte věci pravými jmény
Pouze konstatuji, že boloňská omáčka je lepší se zeleninou, toť vše.
Za pár let uvidíš...
Uvidíš ten rozdíl...