Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní ryba Mangoot

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jasous

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Je velmi žádoucí, abychom do jídelníčku zařadili větší množství mořských ryb. Proto vám doporučujeme tento pikantní pokrm ochucený netradičním kořením, které zakoupíte v prodejnách s asijskými potravinami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 928 kJ /
700 kcal
Bílkoviny92,60 g
Tuky33,10 g
Vláknina0,16 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu a nechte chvíli odležet. Krok 2: Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX. Krok 3: Přidejte 200 ml vody, 200 ml kokosového mléka a sůl dle chuti. Krok 4: Přiveďte k varu a potom přidejte rybu. Na mírném ohni duste ještě asi 15 minut, aby ryba změkla.

TIP: Jak správně rozmrazit mraženou rybu

Zveřejněno 6. 2. 2011

Poznámka autorky Jasous

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ryba Mangoot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39zp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní ryba Mangoot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39zp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Jasous, musim sa ospravedlnit, lebo ja zijem vonku a vsetky suroviny bezne mam v spajzi.Prave dnes som pridal bucek s marinadou rendang , ked sa ma pytali co tam je, tak som si uvedomil ze naozaj vela ingrediencii je tazko dostupnych "exotickych" takze sme pridali vasu firmu k linku kde sa da rendang kupit :yes::-8

Nonya, tohle neřeš..tvoje recepty jsou krásné a přínosné, ale moc bodů nezískají, protože si většina z nás nedokáže představit výsledek... To bodování se opravdu nedá brát za bernou minci, ani za kritérium kvality receptu.
Často se stane, že recept, který je téměř identický jako před časem vložený jiným uživatelem, se dostane do nejvíce hodnocených (TOP) a ten předchozí je zapomenutý s minimem bodů...Také si tu situaci pamatuji u sebe.
Kdybychom tady to bodování sledovali tak přísně jako ty a brali ho tolik vážně, tak řada z nás přestane přispívat... Fakt to neřeš, tvoje recepty si své realizátory rozhodně najdou...;-):yes:

Nonya, hospodyňky více ocení rychlost a jednoduchost, to je pravda, ale i složitější recepty tu mají své místo ;-)

gratulujem, vyhrali ste , ja uz "exoticke " nebudem pridvat aj ked su relativne lahke, lenze na tejto stranke preferuju sacky nad rozmyslanim.Inac zijem v azii preto som tak reagoval na to co ste pridali.
To je to iste ako keby som pridal perfektne vepro knedlo zelo a dostal 1 bod vy by ste pridali vysypem sacek a dostali 10 bodov.
Super :yes::yes::yes:

Toto ale není žádná skrytá reklama. Jednou už jsem to tu vysvětlovala a řeknu to znovu. Naše firma se snaží usnadnit běžnému českému uživateli přípravu klasických asijských jídel. Nejedná se o žádné pochybné instantní polotovary, ale výrobky nejvyšší kvality. Každé jídlo zde zveřejněné nejprve osobně vyzkoušíme a uvaříme a poté, co si ověříme jestli chutná, tak ho i sami nafotíme a zveřejníme.
Netvrdím, že je lepší když clověk použije "polotovar" ve formě směsi bylinek a koření, než kdyby si je sám postupně nakoupil, smíchal nebo dokonce vypěstoval na zahrádce, ale Easy Mix je alternativa pro lidi, kteří nemají moc času, příležitostí a možností na shánění, chtějí aby příprava byla co nejjednodušší.
Co se týká éček, většina jich je zdravotně absolutně nezávadných a neškodných, jako např. E330 kyselina citronová, E412 Guma guar, E415 Xanthan, E300 Vitamín C, E260 kyselina octová - což jsou všechno látky kategorie 0-1 absolutně neškodné. Jediná trochu diskutabilní látka je E621 L-glutaman sodný, ale i ten splňuje přísné normy EU a zdravotně je nezávadný.
Jsou firmy, které jednotlivá éčka maskují za jejich slovní názvy, ale my spotřebitele klamat nechceme a tímto směrem se nevydáváme.

Děvčata já myslím,že je to v pořádku,že jste to zaznamenala já bych třeba na to nepřišla,protože na jiný web o vaření nechodím,ale autorka mohla napsat do poznámky,že jsou fotky i na jiném webu a k tomuto by nedocházelo.Já jsem ráda,že to bedlivě sledujete.:yes::yes:;-)

hm..tak to ma nenapadlo...sorry, moja chyba :no:

Aha, tak to jsem nějak zazdila...:-8 V tom případě se omlouvám:-K

Ja jej tiez dam bod za sikovnost ako vas oblbla a reklamuje tu vyrobky daakej firmy.:yes::yes::yes:
ale nevari nic:-D:-D

chocolate 7. 2. 2011 11:59
Děvčata, pamatuji si, že Jasous psala, že provozují s manželem eshop s kořením a pastami (takže recepty jsou vlastně reklama;-)), které v receptech používají a autorem fotografií je manžel.
Každopádně recepty jsou zajímavé.

No, právě!! Psala, že je to její koníček, nemám důvod jí nevěřit.

Myslím,že už to Jasous vysvětlovala u svého prvního receptu "smažené nudle Sambal".Její manžel fotí takovéto fotky a jsou i na jiných webech,tak jsou zřejmě autoři.;-)
Jistě to ráda vysvětlí sama.;-)

Holky, proč myslíte? Mám dojem, že už tady ohledně fotek Jasous (Jana) nějaká diskuze proběhla, proč by to měly být zkopírované fotky?:-O

:no::no::no:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
pikantní ryba, recept na šalotková omáčka, šalotkové pyré, opilý easy dort, ryba kokosové mléko, e recepty, pikantní omáčka na rybu, recepty na ryby, asijsky recept na ryby, guma na ryba, pikantní ryby, recepty s xanthanová guma, linek-ryba recept, nejvíce hodnocené recepty na top receptech, ryby a kokosové mléko, kokosovy kokteijl, recept ryba kokosove mleko, ryby asijský recept, e211 e224, citronová tráva recepty

Suroviny:
ryba čerstvá, mléko kokosové, směs mangoot mix, šťáva citronová, olej, sůl

Přidat fotografie receptu