Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 969 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,62 g |
Tuky | 21,70 g |
Vláknina | 14,72 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 388 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 84,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu je nutno vyhřát na 200°C. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jenmém struhadle, chvilku odstavíme - mezitím si oloupeme cibuli a česnek.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z brambor vymačkáme odstátou vodu, vmícháme vajíčka, česnek, cibuli a vroucí mléko.
Krok 3: Mouky přidáme jen tolik, aby vzniklo lité ne moc řídké těsto
Krok 4: Rozpálíme sádlo a směs vylijeme na pekáč.
Krok 5: Asi po 20 minutách se okolo těsta vytvoří červený okraj a těsto se jakoby vyboulí, v tu chvíli camprat pomocí nejlépe 2 obraceček obrátíme a vrátíme zpět do trouby na dalších asi 20 minut.
Krok 6: Obracení opakujeme ještě dvakrát, musí to být pěkně křupavé a zlatohnědé.
Krok 7: Pokud se to roztrhne,vůbec to nevadí, lépe se to obrací a máme jistotu, že to je pořádně propečené.
Krok 8: Camprat obložíme salátem ze zeleniny a podáváme.
Zveřejněno 27. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Camprat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYgR
Moje poznámka
Camprat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYgR
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 6 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 7 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 7 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 7 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 7 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 7 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 8 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 9 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak se čte chorizo,
chorizo jak se čte,
jidla z brambor,
88paja,
camprata z brambor,
bramborová camprata,
jídla pepíčka náhlovského,
recepty jizerská směs v bramoráčku,
recept campart,
krkonošský camprlát,
campart,
campart recept,
krkonosská bramborova jidla do trouby,
špagetka recept,
camp recepty,
rodinné recepty,
jizerské maso s bramboráčky,
jak se čte chorizo jak se čte,
bramborový camprat recept,
camprat v pekáči
Suroviny:
brambory,
cibule,
mléko,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
sádlo,
sůl
Komentáře (16)
Díky za připomenutí a těm,kdo camprat neznají,vřele doporučuju,pochutnají si.
žížalko normál jak je to napsané
Vypadá to lákavě, jídla z brambor jsou levná a dobrá