Římovské maso pod sýrovou poklicí

Vepřové maso Doba přípravy: hodina 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: hodina 8 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky krkovice
3 cibule
olej
mletá sladká paprika
sůl
vývar z masoxu
300 g strouhaného sýra
1 bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme dorůžova. Naklepané kotlety osolíme dle chuti, poprášíme paprikou. Maso vložíme do pekáčku na osmaženou cibuli, podlijeme vývarem z masoxu a pečeme v troubě při teplotě 200°C do změknutí masa asi 20 minut.

  2. Rozpečené kotlety rovnoměrně pokryjeme hmotou ze strouhaného sýra a bílého jogurtu, kterou rozprostřeme i po celé ploše pekáčku.

  3. Pečeme ještě dalších 15 minut, můžeme i déle, podle barvy. Podáváme s vařenými brambory a se salátem.

Poznámka od kuchařky

Je to moc dobré, ten jogurt tam není vůbec cítit. A je to rychlé jídlo.

Komentáře k receptu Římovské maso pod sýrovou poklicí

Tématické fráze: římovská kotleta krkovice po rimovsku vepřové maso s římovskou poklicí zapecene maso se syrovou poklici rimske maso veprove platky pod syrovou poklici pod poklicí vepřové maso pod římovskou poklicí maso pod sýrovou peřinkou římovská kotleta, brambory římovské kotlety poprazene maso hrbatá krkovice krkovice se sýrovou čepicí kotleta se sýrovou peřinou vepřová krkovice se sýrovou čepicí římovské maso pod sýrovou čepicí římovská pečeně pekáček s poklicí recepty do pekace s poklici