Jednoduchá roláda pro začátečníky
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 613 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,92 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 179,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.
Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2012 08:42
Paja:Pájo, to mě mrzí, tak zkus namazat papír ještě olejem Já jí vyklopím, aby byl papír navrchu, chytnu za růžky na jedné straně a krásně ten papír sloupnu-stáhnu z kůže a nesmí se na to moc rychle. Nikdy jsem s tím neměla zatím problém a tak ti neumím poradit v čem je problém-třeba se někdo ozve
22. 7. 2012 22:54
zkoušela jsem jí podle tohoto receptu už 3x a nikdy nešla sundat z papíru, podle jiných mi to normálně jde. nevím, čím to je, ale už nemam nervy se s tím vztekat!!!škoda
12. 5. 2012 15:04
29. 2. 2012 18:22
Lucka: Lucko, to těsto když liješ na plech až tak moc hustý není, ale spíš se tě zeptám, jestli si opravdu vyšlehala nejprve ty vajíčka do pěny, pak se přidává po lžících cukr a zase se to vyšlehává postupně do hustější pěny Až pak se přidává to ostatní. Na tom začátku šlehání záleží nejvíc. V receptu to máš tak napsaný
29. 2. 2012 09:21
Roláda se povedla ale co mě zaujalo je to že když jsem dala cukr,kakao a van. cukr tak to vůbec nehoustlo.Přidávala jsem tam pořád cukr dokud to nezačalo houstnout tak se chci zeptat jestli to nevadí ?
24. 1. 2012 08:47
Já tedy přispěji také svou troškou do diskuze:po upečení vyklopím na pocukrovanou nebo vlhčenou utěrku a motám zrovna,právě takto se mi ta roláda povedla a vůbec nepopraskala ani malinko,jindy se mi to stává,po vychladnutí plní a smotám opět a dám do lednice.Jinak už jsem dokonce konzultovala s paní sousedkou a ta je vyučená cukrářka a ta mi dokonce poradila,že si ji mám den před upéct a druhý den s ní pracovat-je ten korpus prý jak gumaa pružný.
23. 1. 2012 22:47
Štěpánka:já po upečení, piškot vyndám, vyklopím ho hned na vál tak, že je papír navrchu, chvilku ho nechám jako odpařit, pak papír stáhnu pomalu, ale jistě-jde to dobře, zamotám si ho jen tak na zkoušku a až je studený teprve natírám a pak zaroluji
23. 1. 2012 17:26
Štěpánka:Já nechávám piškot vychladnout,protože se plní krémem a ten by ti teplem roztekl a špatně by se ti motalo.Já vyndám plech na prkýnko po upečení,nechám tak cca 1 min být a vyklopím pak piškot na vlhkou utěrku a zaroluji.Nechám vychladnout a pak plním.Pokud použiješ papír na pečení,lze srolovat s ním.Určitě se teď povede.pokud je povrch narůžovělý,bývá i piškot hotový pokud není příliš vysoký - zkus suchou špejlí(nesmí lepit těsto) nebo prstem jestli péruje -jemně.
23. 1. 2012 15:19
Oběma děkuji,tipuji ten velký plech a přiznávám i sem jukla do trouby brzo,abych viděla co dělá. Jen se ještě zeptám,mám jí motat hned nebo opravdu nechat chvíli vychladnout? Jinak fotku nemám,páč už je snědená,smotaly jsme jí s Aničkou do kelímku a snědly lžícía byla výborná. Děkuji zkusíme jí znova,je mi to jasný,nečučet na ní brzo a dát menší plech. Děkuji za rady
20. 1. 2012 23:14
Štěpánka: Štěpánko, bude to přesně tak, jak ti to erudovaně napsala Pajaska Někdy by se to mohlo stát i nekvalitní moukou, ale tady žádná není. Tak jen dodržet postup na 100 procent a zacházej s ní opatrně a dej raději menší plech, než klasiku. Držím ti palce a písni jak se povedla.
20. 1. 2012 16:49
Štěpánka:Já si jen tipnu - velkej plech?? TZN.těsto se roztáhne do velké plochy a tím se ztenčí a tím trhá.Nebo ti nevyběhlo.Otevření trouby, když neni těsto ještě zapečené a proběhne teplotní šok.Nebo málo našlehané žloutky?Je toho víc a nelze ti poradit .Zkus vložit fotku,jinak nelze odpovědně posoudit.Nevzávej to!! Podle mne,je piškotové těsto nejsložitější ze všech těst,myslím tím,že je trochu víc náchylné na možnost chyb.Držim palec,cvičení dělá mistra.
20. 1. 2012 15:28
Tak se přiznávám jako jedinej blb,kterýmu se nepovedla,byla celá potrhaná a přišlo mi,že i děsně slaboučká...neví někdo,kde se stala chyba???Děkuji
15. 1. 2012 23:04
janatka: a víš, že jsi mě potěšila já jsem myslela, že ten antitalent jsem jen já a zatím jsme byly na tom stejněTeď už je taky dělám v pohodičce, rychle hotové a máme je taky moc rádi díky Topkám
15. 1. 2012 19:39
Bibi: měla jsem stejný pocit a zkušenost s tím,že se mi to nepovedlo a pro mne složité!!!byly doby kdy jsem si říkala,že už na to kašlu a nebudu to dělat,jenže mi to nedalo,zkouším další, nové ,jde to jako po másle a povedly se zatím všechny.Je to i rychlovka(ušleháno,upečeno,namazáno a snědeno raz dva.Teď se snažím je dělat častěji a jde to.Máme je rádi.také jsem se tu na stránkách hodně naučila.
14. 1. 2012 20:56
Děkuji všem, co jste reagovali a hlavně těm, co přímo vyzkoušeli. Máte krásné fotky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 20 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 20 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 11 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 13 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 13 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 13 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 13 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 13 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct dokonalou piškotovou roládu. Přinášíme osvědčený postup a jednoduché rady, jak uspět s roládou hned napoprvé
Jak připravit nadýchanou piškotovou roládu krok za krokem? Podle názorného videa to zvládnou i začátečníci
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda
Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVr7
64 názorů