Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

20. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 613 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny65,92 g
Tuky60,30 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 510 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy179,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.

Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

23. 7. 2012 08:42

Paja:Pájo, to mě mrzí, tak zkus namazat papír ještě olejem;-) Já jí vyklopím, aby byl papír navrchu, chytnu za růžky na jedné straně a krásně ten papír sloupnu-stáhnu z kůže a nesmí se na to moc rychle. Nikdy jsem s tím neměla zatím problém a tak ti neumím poradit v čem je problém-třeba se někdo ozve;-)

Paja

22. 7. 2012 22:54

zkoušela jsem jí podle tohoto receptu už 3x a nikdy nešla sundat z papíru, podle jiných mi to normálně jde. nevím, čím to je, ale už nemam nervy se s tím vztekat!!!škoda

AniCiz

12. 5. 2012 15:04

:yes::-K

Bibinka Bibinka

29. 2. 2012 18:22

Lucka: Lucko, to těsto když liješ na plech až tak moc hustý není, ale spíš se tě zeptám, jestli si opravdu vyšlehala nejprve ty vajíčka do pěny, pak se přidává po lžících cukr a zase se to vyšlehává postupně do hustější pěny:-? Až pak se přidává to ostatní. Na tom začátku šlehání záleží nejvíc.;-) V receptu to máš tak napsaný:yes:

Lucka

29. 2. 2012 09:21

Roláda se povedla ale co mě zaujalo je to že když jsem dala cukr,kakao a van. cukr tak to vůbec nehoustlo.Přidávala jsem tam pořád cukr dokud to nezačalo houstnout tak se chci zeptat jestli to nevadí ? :-D

janatka janatka

24. 1. 2012 08:47

Já tedy přispěji také svou troškou do diskuze:po upečení vyklopím na pocukrovanou nebo vlhčenou utěrku a motám zrovna,právě takto se mi ta roláda povedla a vůbec nepopraskala ani malinko,jindy se mi to stává,po vychladnutí plní a smotám opět a dám do lednice.Jinak už jsem dokonce konzultovala s paní sousedkou a ta je vyučená cukrářka a ta mi dokonce poradila,že si ji mám den před upéct a druhý den s ní pracovat-je ten korpus prý jak guma;-)a pružný.

Bibinka Bibinka

23. 1. 2012 22:47

Štěpánka:já po upečení, piškot vyndám, vyklopím ho hned na vál tak, že je papír navrchu, chvilku ho nechám jako odpařit, pak papír stáhnu pomalu, ale jistě-jde to dobře, zamotám si ho jen tak na zkoušku a až je studený teprve natírám a pak zaroluji;-)

Pajaska Pajaska

23. 1. 2012 17:26

Štěpánka:Já nechávám piškot vychladnout,protože se plní krémem a ten by ti teplem roztekl a špatně by se ti motalo.Já vyndám plech na prkýnko po upečení,nechám tak cca 1 min být a vyklopím pak piškot na vlhkou utěrku a zaroluji.Nechám vychladnout a pak plním.Pokud použiješ papír na pečení,lze srolovat s ním.;-)Určitě se teď povede.pokud je povrch narůžovělý,bývá i piškot hotový pokud není příliš vysoký - zkus suchou špejlí(nesmí lepit těsto) nebo prstem jestli péruje -jemně.;-):-)

Štěpánka

23. 1. 2012 15:19

Oběma děkuji,tipuji ten velký plech a přiznávám i sem jukla do trouby brzo,abych viděla co dělá:-8. Jen se ještě zeptám,mám jí motat hned nebo opravdu nechat chvíli vychladnout? Jinak fotku nemám,páč už je snědená,smotaly jsme jí s Aničkou do kelímku a snědly lžící:-)a byla výborná. Děkuji zkusíme jí znova,je mi to jasný,nečučet na ní brzo a dát menší plech:-D. Děkuji za rady

Bibinka Bibinka

20. 1. 2012 23:14

Štěpánka: Štěpánko, bude to přesně tak, jak ti to erudovaně napsala Pajaska:yes: Někdy by se to mohlo stát i nekvalitní moukou, ale tady žádná není. Tak jen dodržet postup na 100 procent a zacházej s ní opatrně a dej raději menší plech, než klasiku. Držím ti palce a písni jak se povedla.;-):yes:

Pajaska Pajaska

20. 1. 2012 16:49

Štěpánka:Já si jen tipnu - velkej plech?? TZN.těsto se roztáhne do velké plochy a tím se ztenčí a tím trhá.Nebo ti nevyběhlo.Otevření trouby, když neni těsto ještě zapečené a proběhne teplotní šok.Nebo málo našlehané žloutky?Je toho víc a nelze ti poradit .Zkus vložit fotku,jinak nelze odpovědně posoudit.;-)Nevzávej to!! Podle mne,je piškotové těsto nejsložitější ze všech těst,myslím tím,že je trochu víc náchylné na možnost chyb.Držim palec,cvičení dělá mistra.;-):-K

Štěpánka

20. 1. 2012 15:28

Tak se přiznávám jako jedinej blb,kterýmu se nepovedla;-(,byla celá potrhaná a přišlo mi,že i děsně slaboučká...neví někdo,kde se stala chyba???Děkuji

Bibinka Bibinka

15. 1. 2012 23:04

janatka: a víš, že jsi mě potěšila;-) já jsem myslela, že ten antitalent jsem jen já a zatím jsme byly na tom stejně;-)Teď už je taky dělám v pohodičce, rychle hotové a máme je taky moc rádi:-p:yes: díky Topkám:yes:

janatka janatka

15. 1. 2012 19:39

Bibi: měla jsem stejný pocit a zkušenost s tím,že se mi to nepovedlo a pro mne složité!!!byly doby kdy jsem si říkala,že už na to kašlu a nebudu to dělat,jenže mi to nedalo,zkouším další, nové ,jde to jako po másle a povedly se zatím všechny.Je to i rychlovka(ušleháno,upečeno,namazáno a snědeno raz dva.;-):-)Teď se snažím je dělat častěji a jde to.Máme je rádi.také jsem se tu na stránkách hodně naučila.

Bibinka Bibinka

14. 1. 2012 20:56

Děkuji všem, co jste reagovali a hlavně těm, co přímo vyzkoušeli. Máte krásné fotky:yes::-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda

Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7