Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy

Blíží se víkend a vy přemýšlíte, co upečete dobrého? Zkuste tyto medové řezy se skořicí. Pláty těsta se vám po upečení budou zdát tvrdé, ale nemějte obavy, jakmile je naplníte krémem, krásně zvláční. Ohromí každého, kdo je ochutná.

Hodnocení receptu je 4,8 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení v chladničce

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 288 kJ /
3 654 kcal
Bílkoviny87,75 g
Tuky163,26 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 4,32 g
Sůl2,34 g
Sacharidy453,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velký plech vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Mouku prosejeme a smícháme se solí, skořicí a sodou. Přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Krok 4: Těsto necháme odpočinout v lednici asi 30 minut. Krok 5: Těsto vyválíme na připravený plech a pečeme asi 20 minut. Krok 6: Teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, neprořezávat jako dort) a necháme vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme krém. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 8: Z mléka, pudinkového prášku a žloutků uvaříme hustou kaši a necháme ji trochu vychladnout. Krok 9: Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do vlažné kaše. Krok 10: Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně do ní zašleháme studený pudinkový krém. Krok 11: Jeden díl těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem. Mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet, aby změkly. Krok 12: Hotové řezy podáváme úhledně nakrájené a pocukrované moučkovým cukrem.

TIP: Med v kuchyni

Zveřejněno 31. 3. 2011

Poznámka autorky isindy

Zdroj: starý ústřižek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nY97

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám ho leta tedy ne tento ale podle cukrářky a super! Do krému sníh nebo vejce ani omylem pouze pudink
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.

Nikijaho:
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky :-)

Pardon,ale to je hrůza. Buchta je jak šutr a to jsem ji pekla o 5min méně! Krem je trochu řidší, ale říkala jsem si,že se vlhkost aspoň vsákne, ani prd. Je to tvrdý a krem ridky i druhý den. Nejlepší na tom je krem,který není přeslazený. Buchtu bych zkusila péct tak max.10min. :-(

Také by mě zajímalo, jak to krájíte, tak rovně a krásně !! Ukládám, vyzkouším. :-K

Zaujímalo by ma, ako a akým laserom si to krájala? (:yes:)

Nádhera! Vypadají jako z cukrárny. :yes:;-)

zddenka:
to jsem fakt blázen :-( napadá mě snad jen velikost vajíček a tím to množství sněhu...já měla takové koupené prcky...fakt mimořádně malé, asi jsem omylem místo M vzala S...to jediné by mohl být rozdíl v poměru surovin....možná tedy u většího vejce dát jen jedno :-)

Do 1/2 l mléka bych dala 2 pudinky. O víkendu jsem řezy pekla, dodržela jsem uvedené poměry, krém je po 2 dnech v lednici polotekutý!

isindy:někdy přííííííštěěě...:-Dno já to nevzdám,prostě to budu péct tak dlouho,až se to povede...:-D;-)

Jenny: to je mi moc líto, netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu :-( neberu to špatně, fakt by mě ale zajímalo, kde byl problém, u mě se puding uvařil klasicky do husta...neztuhl sice dopevna jako klasika bez žloutků, ale zašlehaný do másla i s tím bílkem...bez problému a po 1,5 dni v lednici byl tvrdý, krásně držel a krájel se.......snad na mě budou aspoň slepice a pes vzpomínat v dobrém ;-)

tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

tak dávám vědět:těsto se dělalo poměrně dobře,jen krém byl nemocný :-D a nechtěl držet...roztíkal se všude možně,zdálo se mi to málo na půl litru mléka 1 pudink,ale i tak jsem vyzkoušela,i když jsem přidala másla,nedržel mi,nakonec se mi ještě srazil(asi to bylo tím sněhem),nedovedu si to vysvětlit,ačkoli jsem ho nahřála,opět mě tekl...Ivi,neber to nějak špatně,ale u nás si pošmákly slepičky a pes slízal krém...ale i tak,krém byl chuťově perfektní...;-)

Tématické fráze:
medove rezy, nejlepší medové řezy, medové řezy recept, medový řez, recept na medove rezy, krem do medovych rezu, medové recepty, medové řezy recepty, krém na medové řezy, řezy medové nejlepší recepty, recepty medové řezy, recept medové řezy, medový rezy, medove rezy top recept, medové řezy krém, řezy medové, recept na medový řez, medovy řez recept, medovéřezy, recepty na medove rezy

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, med, skořice mletá, soda jedlá, sůl, mléko, máslo, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, tuk

Přidat fotografie receptu