Pagáčky i s medvědem
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá dlouho. Určitě si je zkuste upéct.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 965 kJ / 3 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,26 g |
Tuky | 190,80 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 8,46 g |
Sůl | 21,13 g |
Sacharidy | 381,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie, necháme vzkypieť.
Krok 2: Do misy dáme múku, kvások z droždia, pokrájaný maslo (alebo margarín), smotanu a žĺtko, soľ.
Krok 3: Spracujeme cesto. Pracujeme rýchlo, nech sa tuk od rúk úplne neroztopí.
Krok 4: Zapracujeme listy medvedieho cesnaku (umytý, posekaný), dáme do tepla asi na slabú hodinu.
Krok 5: Potom vyvaľkáme na hlúbku cca 1,5 cm.
Krok 6: Cesto preložíme - ľavú tretinu do prava, pravú do ľava.
Krok 7: Po 5 minútach proces zopakujeme - vyvaľkáme a preložíme.
Krok 8: Tretíkrát to isté, zas po cca 5 minútach.
Krok 9: Po poslednom vaľkaní a prekladaní cesto hneď zas vyvaľkáme asi na hlúbku 1,5 cm, pokrájame na štvorčeky cca 3x3 cm a kladieme na pečiaci papier na plech.
Krok 10: Zapneme rúru na 200 °C, na plechu necháme pagáčiky asi 15 minut stáť.
Krok 11: Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom.
Krok 12: Pečieme cca 17-18 minút, sledujeme! Po 5 minútach teplotu znižujeme asi na 180 °C.
Zveřejněno 12. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pagáčky i s medvědem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYyw
Moje poznámka
Pagáčky i s medvědem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYyw
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 3 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 7 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 10 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 10 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 10 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 11 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 12 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 12 hodinami
Tématické fráze:
pagáče s medvedím cesnakom,
pagáčky,
pagáčky recept,
slané pagáčky,
pagáčky z medvědího česneku,
dort s medvědem,
pagáčky s medvědího česneku,
škvarkové pagáčky slovenské,
koupím oškvarkové pagáčky,
top recepty.pagacky,
česnekové pagáče,
recept pagáče s medvědí česnek,
,žĺtko do pečení,
škvarkove pagačky,
recept na pagacky,
recpty s medvedím cesnakom,
škvarkové pagáčky na sladko,
pagace z medvedim cesnakom recept,
pagace s medvedim cesnekem,
najlepšie recepty pagače s medv.cesnakom
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
droždí,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek mědvědí,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (35)
Severi, u nás mají cibulky česneku na trzích. Jinak miluje vlhko a polostín, roste pod stromy a my ho na chalupě měli jak plevel na takovém skoro močališti, nebo jak to nazvat, prostě tam bylo silně mokro (podzemní prameny)
Nech sa ti darí!
http://www.zahradnictvikruh.cz/
Ten cesnak už dlho nevydrží, tak si ho užívam. Jednoznačne najlepší je surový, do šalátov, alebo do hotového jedla iba prihodiť. Pekný deň!