Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sacher (Sachr dort)

Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept vyžaduje přece jen určitou praxi s pečením.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 4. 2011 07:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 146 kJ / 5 054 kcal
Bílkoviny108,32 g
Tuky316,96 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 3,07 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,23 g
Sacharidy429,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná, než meruňková marmeláda ;-)

Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní.

Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

18. 11. 2014 19:10

Kamila: :-):-K Děkuji, jsem ráda, že jste byli spokojeni ;-)

Kamila

18. 11. 2014 19:02

Dort byl vynikající. Recept doporučuji. Dodrželi jsme postup a výsledek byl skvělý. S manželem jsme ještě korpus rozpůlili a udělali vrstvu marmelády uprostřed. Všem moc chutnal. :yes: Doporučuji vyzkoušet.

zizala zizala

22. 9. 2014 15:28

Evaa: Musela se stát nějaká chyba při pečení nebo míchání těsta. Jinak tedy sacher není nadýchaný piškot, je tam hodně tuku, těsto i výsledný produkt jsou těžšího charakteru.
Nicméně díky za názor :-)

Evaa

21. 9. 2014 10:25

Také jsem vyzkoušela, ale bohužel moc spokojená nejsem :-(...
Nejdříve jsem z korpusu měla radost, že nevypadal jako suchý, ale "mazlavější", nicméně potom se ukázalo, že se jeví spíše jako tak trochu sraženější....
Marmeládu těsto téměř nenasálo.
Ale k fíglu se smetanou do polevy nemám výtky - opravdu se dobře krájí ;-)
Jen už tento recept dělat nebudu.

zizala zizala

12. 3. 2014 08:17

Miquel: Moc děkuju:-K, tak krásná fotka si zaslouží být jako hlavní:yes:

Miquel Miquel

12. 3. 2014 04:36

Tento recept se asi nejvíce podobá tomu, jako jsem dělal já. Přidávám foto, jestli to vadí, tak ji odstraním ;-)

volvous

10. 3. 2014 00:07

Zdravím, jako kuchař - naprostý laik a začátečník :-8 , chtěla bych se zeptat, jaký průměr formy mám použít??
Děkuji za odpovědi :-K

planeta

31. 3. 2013 09:17

vyzkouším, dávám do oblíbených:yes::yes:

zizala zizala

30. 3. 2013 18:44

100%-ní babička: Mám velkou radost:-K, nám taky moc chutná právě tenhle, děkuji :-)

100%-ní babička

30. 3. 2013 17:13

Tak jsme to tentokrát udělali podle vás a fakt dost dobrý!!!! Už budu používat jenom tento... :-O

zizala zizala

24. 2. 2013 13:38

buchtic: Tak to mám velkou radost:-) Díky


pes.filipes: Nevím, jak se to stalo, ale Tvůj komentář jsem opět přehlídla:-8:-8 To není schválně, i když to tak může vypadat:-K Jsem ráda, že sis dobře poradila a že se moučník povedl. Já děkuji za vyzkoušení receptu :-K:-K

buchtic buchtic

24. 2. 2013 13:00

:yes: recept je velka parada ! cokoladu jsem dal 86% a bylo to zenialni :)

pes.filipes

31. 1. 2013 20:08

zizala: žížalko, nemáš proč se omlouvat:-K jen jsem to zkusila. Dělala jsem recept z dvojnásobné dávky, bylo to pro děcko k narozeninám do školky, a dort se luxusně povedl:yes::-) část těsta (odhadem) jsem dala do hlubokého plechu, propekl se super a po vychladnutí zůstala placka tak akorát, a zbytek těsta jsem dala do formy "srdce", taky se propekl. Čokoládu na plechové buchtě jsem posypala lentilkama, čokoládu na srdci jsem pocákala cik cak bílou polevou, a bylo to eňo ňuňo, děkuji:-)

zizala zizala

31. 1. 2013 08:08

pes.filipes: Jé, moc se omlouvám, včera jsem si Tvého dotazu nevšimla:-8 Na normální plech bys musela mít dvojnásobné množství, jinak to bude nízká placka a to už bude docela drahá záležitost. Navíc mám obavy, jak se v takové velké ploše bude korpus propékat, přece jen je to bez prášku do pečiva. Já bych to asi neriskovala. Pokud chceš dobrý korpus na plech, zkus např. Krtkův dort na plechu, někde tu je recept ;-)

pes.filipes

30. 1. 2013 18:29

ahoj, mám rychlý dotaz - šel by tento dort udělat i do normálního hlubšího plechu na buchtu?? Místo do formy. Děkuji:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept originál sachr dort recept sachr nejlepší recept na sachr dort sachr dort originál dort sachr recept na sachr dort sacher dort dort sachr recept čokoládový dort sachr čokoládový sachr domácí sachr dort recept na pravý sachr dort sachr recept sachr dort recepty recepty na pravý sachr dort čokoládový dort sacher sachr na plech sachr dort ve vídni

Suroviny: čokoláda 65%, máslo, cukr krupice, vejce, marmeláda meruňková, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Sacher (Sachr dort)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ov1K