Sacher (Sachr dort)
Slavný sachr dort co nejvíc podobný originálu je voňavý po čokoládě a vláčný. Poctivé suroviny a postup se vyplatí, vznikne slavnostní zákusek jedinečné chuti. Recept vyžaduje přece jen určitou praxi s pečením.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 146 kJ / 5 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,32 g |
Tuky | 316,96 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 429,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná, než meruňková marmeláda ;-)
Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní.
Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2012 16:49
Moc dobrý recept. O 100 % lepší, než ty ostatní "buchty" tady, které mají v názvu Sacher. Chválím, ukládám a nepeču naposledy!
18. 9. 2012 10:03
diky za recept,zkusila jsem a je vyborny!!! chvalíím
22. 3. 2012 08:24
Luci.p: To je mi líto. Zkus tedy jiný recept
21. 3. 2012 14:58
Dort jsem upekla o víkendu přítelovi jako překvapení (miluje pravý sachr dort) a s tímto jsem úspěch vůbec neměla.Bohužel se nedal vůbec srovnat s tím originálním z Vídně.
7. 3. 2012 12:57
5. 2. 2012 11:37
Janča: Tak to mám velkou radost, děkuju
5. 2. 2012 11:16
Právě jsem upekla dort svému příteli k narozeninám a moc nám oboum chutnal, určitě upeču zase:)
11. 9. 2011 19:05
bebeoli: Děkuju za pochvalu, mám velkou radost
Stejně tak děkuju těm, kdo pekli o prázdninách (Zappa a Lucie)
Stejně tak děkuju těm, kdo pekli o prázdninách (Zappa a Lucie)
11. 9. 2011 15:37
Moc nám chutnal a budu ho opětovně péct manželovi k narozeninám.
23. 8. 2011 08:50
Pekla jsem včera pro kolegy do práce a moc jim chutnal, ani na mě nezbylo, abych sama ochtunala Děkuju za báječný recept!
15. 7. 2011 13:22
Tak jsem taky neodolala a vyzkoušela jsem tento receptík. Prostě suprovka, řekla bych, že stejný jaký jsem ochutnala u Sachera ve Vídni. Čokoládu jsem použila 125g 77% a zbytek pouze 52%, ale i tak supr. Doporučuji
22. 5. 2011 18:56
vseumel: Děkuji za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že se osvědčil Konečná úprava je na každém
21. 5. 2011 10:08
Pekla jsem z 5 žloutků a 5 bílků jak popisuje Kamila. Marmelády jsem tam dala 3/4 sklenice a lisovala jsem marmeládu za tepla.Použila jsem čokoládu 55% kaka, ale budu muset vyzkoušet kvalitnější pro určitě lepší chuť a barvu. Dávám bodík, dle mého názoru chutný a podařený recept. Jen možná by bylo vhodné korpus rozpůlit a uprostřed namazat marmeládou, ta domu dodává lehkost a na originále to mají taky.
27. 4. 2011 12:14
Přidávám bodík a ukládám
19. 4. 2011 06:08
Kamila: Tak to mám velkou radost, děkuju za pochvalu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 9 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 9 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Fit salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 minutami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 58 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 3 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 3 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Jablečný závin podle receptu slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové: Provoněný rumem a skořicí je ozdobou svátečního stolu
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept originál sachr dort recept sachr nejlepší recept na sachr dort sachr dort originál dort sachr recept na sachr dort sacher dort dort sachr recept čokoládový dort sachr čokoládový sachr domácí sachr dort recept na pravý sachr dort sachr recept sachr dort recepty recepty na pravý sachr dort čokoládový dort sacher sachr na plech sachr dort ve vídni
Suroviny: čokoláda 65%, máslo, cukr krupice, vejce, marmeláda meruňková, čokoláda na vaření, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá
Sacher (Sachr dort)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ov1K
69 názorů