Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky jako z pekárny

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 4,9 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 5. 2011 07:06

Suroviny pro 13 kusů

13 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 008 kJ / 2 392 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky66,86 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy371,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

fanfarka

23. 8. 2013 12:10

rohliky jsou uplně perfektní,pěkně se pracuje s těstem.Pro naši rodinku budu muset dělat ze tří dávek, no a ještě trochu doladit tvar ale jinak jsou opravdu super:-D:-)):-p

planeta

20. 6. 2013 07:45

ukládám a vyzkouším:yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 4. 2013 09:08

jentak: tak to mě opravdu těší :-8 Je jedno, podle jakého receptu jsi pekla, hlavní je, že už se to vede!:yes:

jentak

28. 4. 2013 22:43

cathleen: díky za nabídku, celé Tvé stránky jsem prostudovala..dala jsem si přestávku a hlavně změnila recept a už po několikáté mám rohlíky i housky naprosto mňamózní. Nechtěla jsem vypadat nevděčně, že už jsem se neozvala ...takže díky moc za rady tady i na Tvých stránkách - moc mi to pomohlo:-):yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 4. 2013 09:33

Jentak: :-) půjde to, uvidíš. Jestli chceš, písni mi na můj mail pekarnomanie@email.cz , domluvíme se takhle. Není možné, aby se ti pak těsto nepovedlo!:-D:-D

Jentak

2. 4. 2013 18:08

cathleen: děkuji za rady, podívám se. Já si s kynutým těstem prostě nerozumím...něco dělám špatně a to pravidelně, a bohužel nemám nikoho kdo by mi poradil...Nevzpomínám si, že by mi kdy nějaké opravdu pořádně "nakynulo", sice to pořád zkouším ale vždy už dopředu vím, že se to nepodaří...a výsledek? těsto vždy trochu "nabobtná" a zastaví se..

cathleen cathleen (moderátorka)

2. 4. 2013 11:38

Jentak: :-)vyzkoušej postup vypracování a kynutí podle tohoto popisu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...........soli je tam (snad) akorát, pokud chceš, můžeš množství snížit na 1,5 lžičky, vajíčko být v těstě nemusí.
Ale hlavně - myslím, že je v receptu velice málo vody, těsto zákonitě musí být příliš tuhé. Podle množství mouky by mělo být vody 240-270 ml. Zkus přidat aspoň těch 40 ml (tj. 40 g) vody a uvidíš;-) Příliš tuhé těsto pak neochotně kyne a rohlíky jsou hutné.
Ať se ti podaří!:-)):yes:

Jentak

1. 4. 2013 21:46

Kuchařka pekařka: no asi zkusím změnit recept, nechci to vzdát... jenže tyhle vypadají na fotkách tak hezky a jsou chuťově opravdu dobré ..a co teprve kdyby mi pořádně nakynuly...;-(

Kuchařka pekařka

1. 4. 2013 16:13

Jentak: Já jsem dneska zrovna pekla housky, ale z jiného receptu. Na tomhle se mi nelíbí to množství soli , myslím že to pro kvasnice nevytváří zrovna ideálníí prostředí ke kynutí:-((. Mlíko dávám jen vlažné a teď na to koukam, ono se tam nedává vajíčko? Fakt jen na potření ????

Jentak

31. 3. 2013 21:58

Napadá někoho kde dělám chybu? Rohlíky jsem zkoušela 2x - změnila jsem droždí i mouku ale pokaždé byl výsledek stejný - těsto je tuhé a nekyne. Chuťově jsou vynikající ale bez dostatečného vykynutí to prostě není rohlík..;-(. Nemám s kynutým těstem tolik zkušenosti - mám přidat vodu nebo máslo? Ale to těsto mi přijde už tak hodně mastné...

Charlote Charlote

19. 3. 2013 14:12

Moc dobre;-),dělala jsem je poprve a nezbyl na mně ani jeden;-(,přitel je snědl i horke,dávam :yes: a diky za recept

Jolana

16. 2. 2013 02:24

báječné,ukládám a hned zítra vyzkouším :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

31. 1. 2013 19:48

Tento receptík mi unikl, takže boduji:yes:. Vypadají úžasně;-):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

31. 1. 2013 19:46

walther, zadej si zde ve vyhledavači recepty od Cathleen a tam získáš spoustu inspirace a se vším ti poradí. Je to profík:yes: Teď jsem si všimla, že v podobných pod receptem jsou její Klasické české rohlíky ;-)

walther

31. 1. 2013 12:13

Teda vypadaj úžasně! Na doporučení kamarádky skusím hned zítra! Chtěla bych se zeptat,nemáte receptík i na tmavé pečivo? S manžou máme moc rádi kaiserky,ráda bych skusila něco podobného,ale v těch tmavých moukách se nevyznám.

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj