Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 16,36 g |
Vláknina | 9,79 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 4,98 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 32,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí filety si prořízneme na větší plátky.
Krok 2: V misce si smícháme najemno nastrouhanou kůru z půlky citronu (omytého), najemno nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a šťávu ze čtvrtiny citronu.
Krok 3: Touto směsí natřeme připravené filety, zavineme je do rolek( uzlíků) a zpevníme špejlemi.
Krok 4: Do kastrolu si nalijeme vodu, přidáme nastrouhanou kůru z druhé poloviny citronu a šťávu ze zbylého citronu. Do kastrolku vložíme pařáček, položíme na něj rybí balíčky, hrnec zakryjeme čistou utěrkou (/i papírovou) a přiklopíme poklicí. Na sporáku přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni paříme asi 15 minut.
Krok 5: V jiném hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní rýžové nudle a vaříme asi 2 min. Poté zcedíme a uchováme v teple.
Krok 6: Mrkev, žampiony a pórek si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka.
Krok 7: Na širší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a necháme pár minut restovat (mrkev začne pouštět barvu). Poté přidáme žampiony, lehce promícháme a vlijeme omáčky a víno. Necháme dojít k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Přidáme pórek, promícháme, dochutíme dle potřeby a odstavíme z tepla. Omáčky má být jen troška a v ní křupavá zelenina.
Krok 8: Na talíř dáme horké rýžové nudle, doprostřed dáme omáčku a nahoru položíme rybí balíčky.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí balíčky na špejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA6j
Moje poznámka
Rybí balíčky na špejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oA6j
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 19 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 1 hodinou
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 11 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 14 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 15 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 17 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 17 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 17 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 19 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vitasia,
vitasia thai,
kdy přidat rybi omáčku do pokrmu,
zdravé rybí mám ráda recepty,
z ceho jsou rybi ocka,
zapekana rybi očka,
rybka na spejli,
recept na rybí očka z bílé ryby,
rybi omačka thai pride,
rybí omáčka thai pride recepty,
vitasia smes,
recept s fish sauce,
fish sauce recept,
rybi uzliky,
rybí omáčka vitasia,
co je omáčka thai pridé,
recepty z rybi omáčky thai,
vitasia.cz,
vitasia thai sauce recept,
jak připravit vitasia
Suroviny:
filet z ryb,
citron,
sůl,
olej olivový,
petrželka,
olej olivový,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
víno bílé suché,
solamyl,
nudle rýžové
Komentáře (17)
Láká mě ta rybí omáčka, už ji mám, ještě jsem nezkusila, Mirko, jakou máš značku?