Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 098 kJ /
741 kcal
Bílkoviny2,77 g
Tuky80,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 809 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Krok 2: Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé žampióny, špetku pepře a dochutíme dle potřeby solí, citronovou šťávou nebo octem a cukrem. Krok 3: Dochucujeme opatrně po špetkách a ocet po kapkách. Krok 4: Hustotu si upravíme dle potřeby, v chladničce ještě trochu zhoustne. Omáčku dáme vychladit a podáváme tak, jak jsme zvyklí u tatarské omáčky.

Zveřejněno 25. 7. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Receptury studených pokrmů, mírně poupraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoxP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoxP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Žádný zázrak to nebyl, ale jist se to dalo.

:-p+8:yes:Dala bych si jako Ivulinka s opékaným bramborem:-*:yes:

:-p šmankote...:yes:

Maruško, k tomu bych tak viděla opékané brambory, hmmm:-8:yes:

Díky za komentáře:-K

rebeka: špagi už odpověděla:-DMám Receptury:-D

1974andrea: Omáčka je dost jemné houbové chuti a já bych ten žampion restla na oleji, řekla bych, že se líp uvolní vůně a chuť a víno dala až pak na dochucení do omáčky. Víno dávám i do domácí tatarky;-):-K

K nějakému dobrému grilovanému masíčku to bude dobře chuťově ladit:-p. Zkusím při další grilovačce. A co zkusit podusit ten žampion s vínem,myslíš,že by se tím něco zkazilo?:yes:

Hm,to se mi moooc líbí ;-):-p:yes::yes:
Rebi, no do těch Receptur :-D:-D:-D

:-O:-O pááni:-!:-! kam na takové dobré nápady chodíš:-O:-?;-):-):yes::yes:
proč sem lezu tak pozdě:-S:-D:-D

Tématické fráze:
receptura zampionove omáčky, studena houbova omacka, studená omáčka, houbový dip za studena, houbova smetanova omacka ke grilovacce, majonézové omáčky k masu, domácí tatarský omáčka receptura 10 porci, řampionova omačka zastudena, zampionova omáčka k panence, majonezova omacka na steak, dochucení žampionové omáčky, jemná žampionová omáčka, žampionová omáčka s vínem, žampionová omáčka recept

Suroviny:
žampióny, olej, majonéza, mléko, víno bílé, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu