Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 098 kJ / 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,77 g |
| Tuky | 80,34 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 809 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 1,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout.
Krok 2: Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé žampióny, špetku pepře a dochutíme dle potřeby solí, citronovou šťávou nebo octem a cukrem.
Krok 3: Dochucujeme opatrně po špetkách a ocet po kapkách.
Krok 4: Hustotu si upravíme dle potřeby, v chladničce ještě trochu zhoustne. Omáčku dáme vychladit a podáváme tak, jak jsme zvyklí u tatarské omáčky.
Zveřejněno 25. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiónová omáčka - majonézová studená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoxP
Moje poznámka
Žampiónová omáčka - majonézová studená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoxP
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 5 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 6 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 18 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 41 minutami
Rajská omáčka
Vershyna před 1 hodinou
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 1 hodinou
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 2 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 3 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 3 hodinami
Vánoční punč
Sarinkad před 3 hodinami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
receptura zampionove omáčky,
studena houbova omacka,
studená omáčka,
houbový dip za studena,
houbova smetanova omacka ke grilovacce,
majonézové omáčky k masu,
domácí tatarský omáčka receptura 10 porci,
řampionova omačka zastudena,
zampionova omáčka k panence,
majonezova omacka na steak,
dochucení žampionové omáčky,
jemná žampionová omáčka,
žampionová omáčka s vínem,
žampionová omáčka recept
Suroviny:
žampióny,
olej,
majonéza,
mléko,
víno bílé,
sůl,
pepř bílý,
šťáva citronová,
cukr moučkový
Komentáře (10)
rebeka: špagi už odpověděla
1974andrea: Omáčka je dost jemné houbové chuti a já bych ten žampion restla na oleji, řekla bych, že se líp uvolní vůně a chuť a víno dala až pak na dochucení do omáčky. Víno dávám i do domácí tatarky
Rebi, no do těch Receptur
proč sem lezu tak pozdě