Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 037 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,21 g |
| Tuky | 14,47 g |
| Vláknina | 19,09 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 441 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 70,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy.
Krok 2: Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny.
Krok 3: Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší kusy, cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na čtvrtiny a do jedné z nich napícháme hřebíček.
Krok 4: Vše dáme do většího hrnce, přidáme celou skořici, kostku bujonu, rajčatovou šťávu a vodu a od doby varu pod pokličkou na mírném plameni vaříme do změknutí mrkve, asi tak 25minut (já jsem vařila v papiňáku 10 minut).
Krok 5: Pak z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 6: Připravíme si cezák s jemným sítem a ještě vše lžící propasírujeme-tím se zbavíme zrníček a slupek z rajčat. V kastrolu nebo hlubším hrnci si rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, uděláme světlejší jíšku, na kterou opatrně vléváme propasírovanou směs. Pokud se nám bude zdát dost hustá, můžeme přilít trochu vody nebo rajčátkové šťávy.
Krok 7: Za občasného promíchávání na mírném plameni provařujeme 10 minut, raději přikryté pokličkou, omáčka ráda vyprskává z hrnce ven.
Krok 8: Pak dle své chuti dochutíme a můžeme podávat k plněným paprikám, masovým kuličkám, s vařeným masem, nebo k sekané.
Zveřejněno 2. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Moje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 4 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 1 hodinou
Matcha kuličky
veronika_straka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí langoše
Tunislav před 2 hodinami
Ořechové úly
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 2 hodinami
Žloutkové dortíčky
Panova před 2 hodinami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 2 hodinami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová omáčka,
omáčka se zeleninou,
omáčka z bujonu,
rajská polévka se zeleninou,
rajská omáčka ze zeleniny,
kořeni do rajské omáčky,
zeleninové omáčky,
rajská omáčka z bujonu,
rjská omáčka,
rajská omáčka zeleninový základ,
rajská omáčka z rajčat a mrkve,
rajská polévka s kořenovou zeleninou,
koření na rajskou omáčku,
rajská s kořenovou zeleninou,
rajská omáčka z kořenové zeleniny,
zeleninové šťávy recepty,
rajská omacka na zelenine,
rajská omacka pro miminko,
rajska omacka pro miminka,
rajská omáčka z čerstvé zeleniny
Suroviny:
rajče,
cibule,
mrkev,
paprika sušená pálivá,
paprika čerstvá červená,
skořice celá,
koření hřebíček,
bujón zeleninový,
šťáva rajčatová,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (14)
MYŠKO ano,je to skoro jako pyré
ŠPAGETKO je opravdu fajn.Mrkev do rajské dávám vždycky,ale nesmí se to s množstvím přešvihnout,jak se mi už kdysi podařilo
ANDREJKO-těch papriček bylo opravdu hodně
IVULINKO-ošizená nebyla
SUSLAJDO-budu ráda,když vyzkoušíš