Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 037 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,21 g |
| Tuky | 14,47 g |
| Vláknina | 19,09 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 441 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 70,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky zbavíme jadřinců, důkladně opláchneme a nařežeme na větší kusy.
Krok 2: Opláchnutá rajčata i se slupkou rozkrojíme na poloviny.
Krok 3: Mrkev očistíme a nakrájíme také na větší kusy, cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na čtvrtiny a do jedné z nich napícháme hřebíček.
Krok 4: Vše dáme do většího hrnce, přidáme celou skořici, kostku bujonu, rajčatovou šťávu a vodu a od doby varu pod pokličkou na mírném plameni vaříme do změknutí mrkve, asi tak 25minut (já jsem vařila v papiňáku 10 minut).
Krok 5: Pak z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 6: Připravíme si cezák s jemným sítem a ještě vše lžící propasírujeme-tím se zbavíme zrníček a slupek z rajčat. V kastrolu nebo hlubším hrnci si rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku, uděláme světlejší jíšku, na kterou opatrně vléváme propasírovanou směs. Pokud se nám bude zdát dost hustá, můžeme přilít trochu vody nebo rajčátkové šťávy.
Krok 7: Za občasného promíchávání na mírném plameni provařujeme 10 minut, raději přikryté pokličkou, omáčka ráda vyprskává z hrnce ven.
Krok 8: Pak dle své chuti dochutíme a můžeme podávat k plněným paprikám, masovým kuličkám, s vařeným masem, nebo k sekané.
Zveřejněno 2. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Moje poznámka
Rajská omáčka"zeleninová"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKYk
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 58 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Simonka45 před 7 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 15 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 45 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová omáčka,
omáčka se zeleninou,
omáčka z bujonu,
rajská polévka se zeleninou,
rajská omáčka ze zeleniny,
kořeni do rajské omáčky,
zeleninové omáčky,
rajská omáčka z bujonu,
rjská omáčka,
rajská omáčka zeleninový základ,
rajská omáčka z rajčat a mrkve,
rajská polévka s kořenovou zeleninou,
koření na rajskou omáčku,
rajská s kořenovou zeleninou,
rajská omáčka z kořenové zeleniny,
zeleninové šťávy recepty,
rajská omacka na zelenine,
rajská omacka pro miminko,
rajska omacka pro miminka,
rajská omáčka z čerstvé zeleniny
Suroviny:
rajče,
cibule,
mrkev,
paprika sušená pálivá,
paprika čerstvá červená,
skořice celá,
koření hřebíček,
bujón zeleninový,
šťáva rajčatová,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (14)
MYŠKO ano,je to skoro jako pyré
ŠPAGETKO je opravdu fajn.Mrkev do rajské dávám vždycky,ale nesmí se to s množstvím přešvihnout,jak se mi už kdysi podařilo
ANDREJKO-těch papriček bylo opravdu hodně
IVULINKO-ošizená nebyla
SUSLAJDO-budu ráda,když vyzkoušíš