Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k jídlům je skvělou volbou pro přílohu k masům nebo do salátů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 335 kJ / 80 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,01 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6P
Moje poznámka
Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6P
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
zavarena mrkev,
zavařování mrkve,
zavařená mrkev recept,
mrkev zavařování,
jak sterilovat mrkev,
mrkev zavarena,
zavařování mrkve a petržele,
sterilace mrkve,
mrkev recepty zavařování,
jak zavarit mrkev,
sladkokyselý nálev,
zavařování mrkev,
zavařování mrkve ve sladkokyselém nálevu,
sterilujeme mrkev,
sterilovana mrkev,
sladkokyselý nálev na salát,
zavařená mrkev s hráškem,
recepty na zavařování mrkve,
zavařená mrkev a petržel,
zavařování mrkev s hráškem
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
mrkev,
ocet jablečný
Komentáře (6)
Inak súhlasím s casinom, toľko variť mrkvu...Robím malé mrkvičky na sladkokyslo (https://www.toprecepty.cz/recept/7989-mrkvicky/ ), toľko ich rozhodne nesterilizujem a už vôbec nie 2x, načo?
Řečnická otázka:
No a jak to dopadlo
Domnívám se, že 2x
***
Mrkev nezavařuji, ale pamatuji časy, kdy se mrkev na zimu uskladňovala v písku...
Teď je k mání celoročně nezavadlá