Cuketový nákyp
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, který spojuje jemnou chuť cukety se sýrem. Tento všestranný nákyp je ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod a potěší každého milovníka jednoduchých, ale výborných jídel.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 004 kJ / 5 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 251,89 g |
Tuky | 302,78 g |
Vláknina | 70,50 g |
Cholesterol | 819 mg |
Sodík | 2,81 g |
Sůl | 6,48 g |
Sacharidy | 533,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cesto rozdelíme na polovice.
Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech. Krok 2: Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov cukety (dýně, tykve), vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou, posypeme strúhaným tvrdým syrom. Krok 3: Poslednú vrstvu (cuketovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta. Krok 4: Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Krok 5: Pečieme asi 1 hodinu pri 180 °C.
Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech. Krok 2: Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov cukety (dýně, tykve), vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou, posypeme strúhaným tvrdým syrom. Krok 3: Poslednú vrstvu (cuketovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta. Krok 4: Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Krok 5: Pečieme asi 1 hodinu pri 180 °C.
Zveřejněno 7. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68R
Moje poznámka
Cuketový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z68R
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Připravte si drobení do polévky jen ze dvou ingrediencí. Je to snadné a rychlé a můžete si ho přichystat do zásoby
Máslový ležák jako od Tří košťat: Slavný nápoj z Harryho Pottera můžete vyzkoušet i doma a v nealko verzi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezkonkurenční králík
Zezik před 57 minutami
Halušky s listovým špenátem a slaninou
douver před 57 minutami
Citrónová babeta
Hanka54 před 4 hodinami
Šlehačkové koláčky
Hanka54 před 4 hodinami
Vepřové závitky
Hanka54 před 4 hodinami
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Hanka54 před 4 hodinami
Houbový kuba
Hanka54 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketový nákyp,
nejlepší cuketový nákyp,
cuketový nákyp recept,
cuketový koláč,
cuketa recepty,
recepty z cukety,
nákyp z cukety,
cuketový nákyp na plech,
cuketové nakyp,
cuketový nák,
cuketová nakyp,
bramborovo cuketový nákyp,
hrníčkový cuketovy nakyp,
recept cuketový nákyp,
hrachovy nakyp,
cuketa recept,
nejlepší recept na cuketový nákyp,
hruškův cuketový nákyp,
cuketový nákyp pro děti,
krémeška
Suroviny:
těsto listové,
brambory,
cuketa,
mouka hladká,
tvaroh,
sýr tvrdý,
olej,
mléko,
vejce,
kefír,
sůl,
pepř mletý,
semínka sezamová
Komentáře (2)