Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 180 kJ / 3 389 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,75 g |
| Tuky | 25,12 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 702,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosijeme mouku, cukr, jedlou sodu a koření.
Krok 2: Přidáme med, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Pečeme v horké troubě.
Krok 4: Po upečení hned potíráme rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Zdobíme kornoutkovou technikou.
Zveřejněno 9. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník na figurky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BMR
Moje poznámka
Perník na figurky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BMR
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 26 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 37 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 46 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
perník na figurky,
pardubický perník recept,
recept pernik ii,
perník figurky,
prosím recept na perník na figurky,
pernik s jablky s jedlou sodou,
recept perník na figurky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
vejce,
rum,
soda jedlá,
koření
Komentáře (1)