Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný nedělní oběd bez větší námahy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hladká mouka použitá na obalení masa šťávu zahustí. Výborně se k masu hodí bramborové knedlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2011 21:26
Vypadá to na fotce superpěkný receptík+
11. 11. 2011 21:18
Ivulinko krásný recept a foto.Zaslouženě posílám bod.
11. 11. 2011 20:48
ivulinka: super. Mám kýtu ještě nějakou, ale měla jsem ji teď nedávno, ten krček by mi lépe pasoval
11. 11. 2011 20:15
a už zase slintám...
11. 11. 2011 20:06
Tak po dlouhé době mě toto zaujalo a fotky mě opravdu vyburcovaly chuťové pohárky, mňam .
11. 11. 2011 20:05
Jana Remkova: Jani, určitě by krček šel, já kýtu nekupuji, ale vysloužila jsem si ji na sobotní zabíjačce a tak jsem ji musela využít v takovém jídle kde by nebyla moc suchá, a nebyla.
Děkuji všem
Děkuji všem
11. 11. 2011 19:53
To se mi moc líbí, prubnu k tomu kolínka nebo vřetýnka ,
11. 11. 2011 19:27
No, co už, zítra asi koupím i pivo, i hrubozrnnou hořčici Ivo, ślo by to i z krčku?
11. 11. 2011 19:19
Ivulinko, polkla jsem,dala bych si takové výborné jídlo,toto jsou vždy nejlepší recepty se staročeským kořením, s hořčicí a pak podlévané pivem a jestli je příloha bramborový knedlík,tak to je na mnoho hvězdiček
11. 11. 2011 19:12
Delikatesní
11. 11. 2011 18:33
BILKOVAI: děkuji za pochvalu, když vyzkoušíš budu moc ráda, je to jednoduchý recept, peče se téměř sám v troubě, takže stihneš u toho udělat i jiné věci. Navíc to po kuchyni moc pěkně voní.
Irisko, díky taky
Irisko, díky taky
11. 11. 2011 18:30
Ivulinko, to je krásná fotkaMoc pěkný a zajímavý recept. Vypadá to opravdu suprově. Dávám na vyzkoušení.Manžel koupil krásnou kýtu... Už vím, co s ní...+1
11. 11. 2011 18:29
To je moc hezký recept +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 8 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 8 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty z masa staročeské recepty staročeské koření složení starocesky veprovy platek staročeský oběd staročeský plátek staroceske maso recept recepty s pivem staročeské plátky staročeská vepřová kýta sraročeský oběd maso s pivem složení staročeskeho koření staročeské maso staročeské koření bůček podlévaný černým pivem staročeská kýta staročeské koření recepty staročeské vepřové maso starocesky kureci platek
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, cibule, hořčice hrubozrnná, olej, koření, pivo světlé, sádlo, mouka hladká
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
43 názorů