Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní propojení chutí masa a marinády.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 793 kJ / 3 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,88 g |
| Tuky | 298,06 g |
| Vláknina | 27,16 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 704 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 53,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, opatrně vložíme maso.
Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
Krok 5: V misce smícháme suroviny na marinádu. Oloupeme a utřeme česnek se solí, smícháme s mletou paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Zveřejněno 27. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Moje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 2 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 12 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 2 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 2 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 3 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 5 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 5 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 8 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok recept,
vepřový bok,
marinovany veprovy bok,
marinovaný vepřový bůček,
vepřovy bok recepty,
vepřový bůček marinovaný vařený,
nakládaný vepřový bok,
marináda na vepřový bok,
marinovaný bok,
recept na vepřový bok,
vepřový bok s kostí recept,
recepty vepřový bok,
vepřový bok na česneku,
vařený vepřový bok,
vařený bok,
recept vepřový bok,
nakládaný bok,
grilovaný bok,
vepřový bůček marinovaný,
vepřový bok marinovaný
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (10)