Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné bílé kluski - Kluski śląskie

Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle chutnají v kombinaci se škvarky a smaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 1. 2012 17:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 127 kJ / 986 kcal
Bílkoviny23,70 g
Tuky22,03 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,03 g
Sacharidy162,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

7. 1. 2012 09:34

pavelk: ja osobne budem veľmi rada, ak poprosíš manželku a recept na tú omáčku vložíš. Veľmi ma to zaujalo, rada by som to skúsila.
Ešte sa spýtam, rozumiem dobre, voda nesmie vrieť, len sa udržiava tesne pod bodom varu ?

pavelk pavelk

6. 1. 2012 18:12

Proto že manželka je polské národnosti,uvedené kluski vaří snad měsíčně.Uvedený recept je správný,jen bych dodal,že voda nesmí vřít! Až kluski vyplavou,vaří se ještě cca deset minut.Tyto kluski se dají podávat jak k hovězímu,vepřovému či drůbežímu masu. Když se manželka vnuků,co by si rádi dali v neděli na oběd,chtějí kluski s božskou omáčkou a pokud chcete recept,napíši ji. Maso opečeme,posolíme,popepříme,dáme trošičku sl.papriky a dva tři bobkové listy a ze tři kuličky nového koření,podlejeme a dusíme do měkka.Poté maso vydusíme na tuk,zalejeme ve vodě rozmíchanou pol.moukou na vhodnou konzistenci a přidáme trochu tmavé jíšky,třeba Knor, na barvu.
Kluski dáme na talíř,polejeme omáčkou a dáme se do toho.Ty důlky se dělají proto,aby sos pěkně držel na kluskách a ty se dají také podávat jako příloha k masu se zelím a podobně.
Přeji dobrou chuť,opravdu jsou vynikající!:-D

Dana61

6. 1. 2012 12:45

Miloši, mají chuť a vypadají tvarově jako gnocchi? ty z obchodu jsou dobré, jemné, takže zřejmě podle stejné receptury:yes:

tejaja tejaja

6. 1. 2012 09:54

gmptop: zaujalo ma to, ale mám otázku : načo mám odobrať štvrtinu masy z misy, ak ju tam potom vložím späť. Odhadnúť štvrtinu nie je problém. Prosím vysvetliť, lebo ma to fakt zaujalo a chcem to urobiť.
A ešte, ako ich premáčknuť, lebo na obrázku nevidím nijaké premáčknutie. Díky :-D;-)

Nadja Nadja

6. 1. 2012 00:59

gmptop: nemusíš ještě jednou a pomalu se opakovat, ;-) stačí napsat, že jsem to pochopila dobře tak, jak jsem napsala dole - škrobu objemově tolik, jako je objem 1/4 bramborové hmoty.
:-S Lepší by ale bylo napsat ve váhových jednotkách, kolik škrobu bude přibližně potřeba. Odhaduji, že asi celá krabička (200g).

gmptop gmptop

5. 1. 2012 22:30

Nadja: tak ještě jednou a pomalu. Budoucí těsto (masu) dám do mísy, nejlépe zadělávačky. Vezmu nůž, nožem udělám kříž a rozdělím na čtyři stejné díly. Jeden díl vyndám a vyprázdněné místo zaplním bramborovou moučkou. Přidám vyjmutý díl masy a nejlépe rukama vypracuji těsto.

magdalenka magdalenka

5. 1. 2012 22:20

Moje dieťa strávilo v Krakove istú dobu štúdia, o týchto relatívne lacných mrazených polotovaroch viem od neho. Prídeš, nahrabeš do sáčku, koľko chceš, odvážiš, zaplatíš. Ale moje dieťa je zhýčkané, všetko má radšej čerstvé.

hancaviolka hancaviolka

5. 1. 2012 20:32

receptu také nerozumím:-( do Auchanu(polský supermarket) jezdím,do mražáku zkusím hrábnout a vyzkouším vypadá to celkem zajímavě:-//

Nadja Nadja

5. 1. 2012 19:12

:-S Auchan bude asi nějaký obchod, ale ještě jsem tento název neslyšela. Pokud fotky jsou z něj, tak takto uskladněné jídlo také neznám. A co jsou kluski? - vypadá to jako nějaké noky?
:-! Piš, prosím vysvětlivky !
:-S Jak mám rozumět následujícímu: "masu rozdělíme na 4 části, jednu část vyjmeme z mísy, na její místo nasypeme bramborovou moučku" - chápu to tak, že objem škrobu má být stejný jako objem čtvrtiny bramborové směsi? :-?
:-)) chocolate - třeba to jsou vlastní fotky.

chocolate chocolate

5. 1. 2012 19:07

tejaja:Souhlasím, většina kuchařů je zde napomínána, pokud nedodají vlastní fotky, tudíž by to mělo platit i pro ty služebně;-) starší-dvojnásob.

zizala zizala (moderátorka)

5. 1. 2012 19:04

Tak do Auchanu nepojedu, ale recept je zajímavý :yes:

tejaja tejaja

5. 1. 2012 18:37

:-O nemám nič proti receptu ani autorovi, ale ako fotku k receptu dať fotku regálu z obchodu mi nepríde práve šťastné. :-/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polské kluski polske kluzky slezske kluski bramborové kluski polské klusky kluzki polske knedliky knedliky kluski polské knedlíky kluzky bramborové knedlíky kluzki polské kluski recept slezské kluzki kluzski kluski knedliky polske kluzki kluski polske recept recept na polske klusky recept na kluzki jemné bramborové knedlíky kluski polské bramborové noky

Suroviny: brambory, žloutek, ghee, sůl, moučka bramborová

TopRecepty.cz

Jemné bílé kluski - Kluski śląskie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51N8