Jemné bílé kluski - Kluski śląskie
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle chutnají v kombinaci se škvarky a smaženou cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 127 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 22,03 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,03 g |
Sacharidy | 162,36 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2012 09:34
pavelk: ja osobne budem veľmi rada, ak poprosíš manželku a recept na tú omáčku vložíš. Veľmi ma to zaujalo, rada by som to skúsila.
Ešte sa spýtam, rozumiem dobre, voda nesmie vrieť, len sa udržiava tesne pod bodom varu ?
Ešte sa spýtam, rozumiem dobre, voda nesmie vrieť, len sa udržiava tesne pod bodom varu ?
6. 1. 2012 18:12
Proto že manželka je polské národnosti,uvedené kluski vaří snad měsíčně.Uvedený recept je správný,jen bych dodal,že voda nesmí vřít! Až kluski vyplavou,vaří se ještě cca deset minut.Tyto kluski se dají podávat jak k hovězímu,vepřovému či drůbežímu masu. Když se manželka vnuků,co by si rádi dali v neděli na oběd,chtějí kluski s božskou omáčkou a pokud chcete recept,napíši ji. Maso opečeme,posolíme,popepříme,dáme trošičku sl.papriky a dva tři bobkové listy a ze tři kuličky nového koření,podlejeme a dusíme do měkka.Poté maso vydusíme na tuk,zalejeme ve vodě rozmíchanou pol.moukou na vhodnou konzistenci a přidáme trochu tmavé jíšky,třeba Knor, na barvu.
Kluski dáme na talíř,polejeme omáčkou a dáme se do toho.Ty důlky se dělají proto,aby sos pěkně držel na kluskách a ty se dají také podávat jako příloha k masu se zelím a podobně.
Přeji dobrou chuť,opravdu jsou vynikající!
Kluski dáme na talíř,polejeme omáčkou a dáme se do toho.Ty důlky se dělají proto,aby sos pěkně držel na kluskách a ty se dají také podávat jako příloha k masu se zelím a podobně.
Přeji dobrou chuť,opravdu jsou vynikající!
6. 1. 2012 12:45
Miloši, mají chuť a vypadají tvarově jako gnocchi? ty z obchodu jsou dobré, jemné, takže zřejmě podle stejné receptury
6. 1. 2012 09:54
gmptop: zaujalo ma to, ale mám otázku : načo mám odobrať štvrtinu masy z misy, ak ju tam potom vložím späť. Odhadnúť štvrtinu nie je problém. Prosím vysvetliť, lebo ma to fakt zaujalo a chcem to urobiť.
A ešte, ako ich premáčknuť, lebo na obrázku nevidím nijaké premáčknutie. Díky
A ešte, ako ich premáčknuť, lebo na obrázku nevidím nijaké premáčknutie. Díky
6. 1. 2012 00:59
gmptop: nemusíš ještě jednou a pomalu se opakovat, stačí napsat, že jsem to pochopila dobře tak, jak jsem napsala dole - škrobu objemově tolik, jako je objem 1/4 bramborové hmoty.
Lepší by ale bylo napsat ve váhových jednotkách, kolik škrobu bude přibližně potřeba. Odhaduji, že asi celá krabička (200g).
Lepší by ale bylo napsat ve váhových jednotkách, kolik škrobu bude přibližně potřeba. Odhaduji, že asi celá krabička (200g).
5. 1. 2012 22:30
Nadja: tak ještě jednou a pomalu. Budoucí těsto (masu) dám do mísy, nejlépe zadělávačky. Vezmu nůž, nožem udělám kříž a rozdělím na čtyři stejné díly. Jeden díl vyndám a vyprázdněné místo zaplním bramborovou moučkou. Přidám vyjmutý díl masy a nejlépe rukama vypracuji těsto.
5. 1. 2012 22:20
Moje dieťa strávilo v Krakove istú dobu štúdia, o týchto relatívne lacných mrazených polotovaroch viem od neho. Prídeš, nahrabeš do sáčku, koľko chceš, odvážiš, zaplatíš. Ale moje dieťa je zhýčkané, všetko má radšej čerstvé.
5. 1. 2012 20:32
receptu také nerozumím do Auchanu(polský supermarket) jezdím,do mražáku zkusím hrábnout a vyzkouším vypadá to celkem zajímavě
5. 1. 2012 19:12
Auchan bude asi nějaký obchod, ale ještě jsem tento název neslyšela. Pokud fotky jsou z něj, tak takto uskladněné jídlo také neznám. A co jsou kluski? - vypadá to jako nějaké noky?
Piš, prosím vysvětlivky !
Jak mám rozumět následujícímu: "masu rozdělíme na 4 části, jednu část vyjmeme z mísy, na její místo nasypeme bramborovou moučku" - chápu to tak, že objem škrobu má být stejný jako objem čtvrtiny bramborové směsi?
chocolate - třeba to jsou vlastní fotky.
Piš, prosím vysvětlivky !
Jak mám rozumět následujícímu: "masu rozdělíme na 4 části, jednu část vyjmeme z mísy, na její místo nasypeme bramborovou moučku" - chápu to tak, že objem škrobu má být stejný jako objem čtvrtiny bramborové směsi?
chocolate - třeba to jsou vlastní fotky.
5. 1. 2012 19:07
tejaja:Souhlasím, většina kuchařů je zde napomínána, pokud nedodají vlastní fotky, tudíž by to mělo platit i pro ty služebně starší-dvojnásob.
5. 1. 2012 19:04
Tak do Auchanu nepojedu, ale recept je zajímavý
5. 1. 2012 18:37
nemám nič proti receptu ani autorovi, ale ako fotku k receptu dať fotku regálu z obchodu mi nepríde práve šťastné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 15 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 2 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 3 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polské kluski polske kluzky slezske kluski bramborové kluski polské klusky kluzki polske knedliky knedliky kluski polské knedlíky kluzky bramborové knedlíky kluzki polské kluski recept slezské kluzki kluzski kluski knedliky polske kluzki kluski polske recept recept na polske klusky recept na kluzki jemné bramborové knedlíky kluski polské bramborové noky
Suroviny: brambory, žloutek, ghee, sůl, moučka bramborová
Jemné bílé kluski - Kluski śląskie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51N8
27 názorů