Bystřické fašaňkové koblihy
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí. Někomu stačí cukr, jiný naplní marmeládou nebo tvarohem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky bude asi 48 koblihů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 781 kJ / 3 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,72 g |
Tuky | 121,47 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 482,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při zdobení se fantazii meze nekladou, ... co chutě ráčí :)) Recept jsem v týdnu dostala od paní Libušky, v její rodině se dědí už od praprababičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2012 11:43
Anna Kocikova: stačí zavolat,zadělám přesně na čas
rebeka:přijeď, nět prablema
rebeka:přijeď, nět prablema
18. 2. 2012 19:17
šušlíku, tímto by jsi mě uhostila..mňáám
18. 2. 2012 14:25
Příští neděli přes městečko projíždímevěřím,že várečka bude čekat i na nás
Šenky-jsou krásné+13
Šenky-jsou krásné+13
18. 2. 2012 13:26
Domácí koblížky jsem moc dobré!Škoda,že jsou moc kalorické+12
18. 2. 2012 13:12
mňaaam..
18. 2. 2012 12:25
Ty bych si hned dala
18. 2. 2012 12:19
mňam, vypadají moc dobře
18. 2. 2012 12:08
Kobližky vypadají skvěle +5
18. 2. 2012 11:42
Nadja:ne ne Nadi, už nemusí, stačí jenom ta chvilka, než si ze všech kousků udělám bochánky a než se rozehřeje olej.Pak zase od prvního začínám smažit a bohatě to stačí, naskakují před očima při smažení
18. 2. 2012 11:35
Tak jsem si nabídla,díky+1
18. 2. 2012 11:08
Koblihy už nekynou, jenom těsto?
18. 2. 2012 11:05
prosím dvě ke kávičceděkuji+3
18. 2. 2012 10:45
magdalenka: přesně tak, mám bílky v lednici, ale protože ty koblihy budou se mnou cestovat autobusem na návštěvu, dnes jenom s povidly
18. 2. 2012 10:42
Robím obdobne a pretože do cesta dávam tiež iba žĺtky - bielky vyšľahám s cukrom a pridám džem a ten dávame na vrch pri konzumácii.
Pa a
Pa a
18. 2. 2012 10:42
na sežrání!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 54 minutami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 2 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 5 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 6 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 6 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 7 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bílková pěna na koblihy koblihy s pěnou jak naplnit koblihy slovenské koblihy koblihy s povidly ostatkové koblihy fasankove koblížky koblihy se sněhem fašankové dobroty recept na koblihy koblihy z penou koblihy recept koblihy koblihy s důlkem slozeni koblihy koblihy s důlkem pena na koblihy koblihy s bramborou koblihy slozeni fasangove koblihy
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, mléko, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, olej
Bystřické fašaňkové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g67j
30 názorů