Vdolečky s Majolkou® a perníkovým kořením

suslajda Kuchařka: suslajda

Moučníky , Smažené 12 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
60 g cukru
42 g droždí
200 ml mléka
50 ml rumu
200 g Majolky®
špetka soli
1 KL perníkového koření
1/2 KL mleté skořice
1 vanilkový cukr
olej na smažení
1 vejce
1 KL sušené pomerančové kůry
Na zdobení:
250 g měkkého tvarohu
marmeládu měla jsem pomerančovou
1 vanilkový
1 skořicový cukr
mandlové lupínky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.

  2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, perníkové koření, mletou skořici, pomerančovou kůru a promícháme. Přidáme vejce, rum, vzešlý kvásek, majolku, zbylé vlažné mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  3. Vykynuté těsto si rozválíme ne silnější plát a skleničkou vykrájíme vdolečky, které necháme ještě asi 15 minut kynout.

  4. Vdolečky usmažíme v oleji dozlatova. Hotové vdolečky potřeme marmeládou a pomocí cukrářského sáčku zdobíme oslazeným tvarohem a sypeme plátky mandlí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vdolečky s Majolkou® a perníkovým kořením

Tématické fráze: vdolky s Majolkou® smažené vdolky s Majolkou® kobližky s Majolkou® vdolky z Majolky® kuře s Majolkou® recept na vdolečky bavorske vdolecky z Majolky® veka s Majolkou® bochanky s Majolkou® výborné vdolky z Majolky® bavorské vdolečky s Majolkou® mandlové vdolečky moje vdolečky sou moje skořicový vdoleček vajíčková pomazánka s Majolkou®

Zapomněl/a jsem heslo