Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí frikasé

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Binoche

Náročný

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté rybí filé zakapeme citronovou šťávou a dáme asi na 30 minut uležet, pak ho osolíme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: V hrnci rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a upražíme dozlatova. Zalijeme masovým vývarem a prošleháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Krok 3: Omáčku uvedeme do varu, vložíme do ní rybu, přidáme lžičku kaparů, trochu bíleho vína, citronovou šťávu, sušený celer, trochu sladké papriky a dovaříme. Krok 4: Žloutky ušleháme se 2 lžícemi studené vody, zahustíme jimi omáčku a popřípadě ještě dochutíme citronovou šťávou a solí. Frikasé podáváme s rýží.

Zveřejněno 29. 2. 2012

Poznámka autorky Binoche

zdroj: Rodinná encyklopedie vaření

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí frikasé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44vx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí frikasé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44vx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Chutné, bodík som už dala skôr :yes:;-):-D

to jsem nikdy nejedla, ale podle ingrediencí bych řekla, že to bude jedlé.. určitě;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
rybí fricase, kuřecí frikasé s rýží, frikasé, rybí vajíčko, recept rybí filé po balkansk, co je frikasé, rybi vajicka, bílá omáčka frikase, karbanatky frikase, rybí frikané, frikasé s rybou, rybí frykase, vepřové frikasé, rýže

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka hladká, sýr strouhaný, vejce, mléko, víno bílé, sůl, koření kari, víno hroznové, sýr balkánský, omáčka chilli sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu